“Šarm” nižih liga: NK Kiseljak će se žaliti na igranje “nepostojećeg” fudbalera

Nogomet 17. okt 202420:13 0 komentara
NK KIseljak

NK Kiseljak je nakon gostovanja u Cazinu ekipi FK Krajina odlučila reagovati nakon navodnih neregularnosti koje su se dogodile na meču ova dva tima.

NK Kiseljak gostovao je u Cazinu, a nakon utakmice požalili su se na to da je klub domaćin u igru uveo “nepostojećeg” fudbalera, tj. igrača koji nije bio prijavljen u protokolu utakmice.

“Otprilike neka 60’ minuta domaćin pravi izmjenu. Ulazi igrač broj 9 Nuhanović Edis.

Nakon desetak minuta počela je rasprava delegata koji je do tada bio vidno raspoložen a poslije toga više nego vidno uznemiren sa pomoćnim sudijom te sa trenerom domaćina. Vidjevši da nešto ne štima, provjerili smo službeni zapisnik utakmice gdje navedenih igrač sa brojem 9 nije bio. Amaterska greška domaćina i cijelog kolektiva uključujući delegata i sudije sa domaćinima.

Tek onda slijedi komični dio. Panika. Telefoni zvone. Trener domaćina dolazi delegatu i on dopisuje svog igrača na zapisnik. Da bi poslije utakmice čak navedenog igrača unijeli i u komet. Cirkus nad cirkusima.
Naravno mi smo to sve zabilježili i danas ćemo se žaliti. Nije stvar u pobjedi, nije stvar u tri boda, ali onoliku dozu nesportskog ponašanja i bezobrazluka se mora sankcionisati, ako ništa ovako na njihovu grešku.”, napisali su između ostalog iz NK Kiseljak.

Cijelo saopštenje pročitajte na Facebook objavi ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!