Sheffield United jasnom porukom stao uz Anela Ahmedhodžića

Nogomet 11. sep 202420:18 1 komentar
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Nakon što je njihov fudbaler Anel Ahmedhodžić proživio sve i svašta u posljednjih 48 sati, Sheffield United odlučio je stati uz njega.

Vijest da je Anel Ahmedhodžić privremeno stopirao svoju reprezentativnu karijeru zbog silnih uvreda dijela navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine i otvorenog, javnog sukoba sa ocem, obišla je sportski svijet. Od Bosne i Hercegovine, preko regiona, pa sve do Britanije i Švedske, teški trenuci koje prolazi sa svojom porodicom postali su javni.

Portali i mediji širom Evrope prenijeli su tešku psihološku situaciju u kojoj se nalazi bh fudbaler i stoper Sheffielda, te su u klubu odlučili objavom na društvenim mrežama pružiti mu podršku.

Nakon svega, suvišno je bilo bilo šta reći. Umjesto toga “Oštrice” su jednom riječju i jednim emotiknom izrazili svoje simpatije prema bh. defanzivcu.

“Oštrica”, uz emotikon srca je bila objava uz fotografiju Anela Ahmedhodžića.

Mnogo se špekulisalo o Anelovom odlasku iz Sheffielda tokom ljeta, no Ahmedhodžić je u saopštenju kojeg je ekskluzivno objavio N1 demantovao da je ikada htio otići.

Više puta je moj otac također izjavio kako želim napustiti Sheffield United i da ne želim biti ovdje, što mi je u Engleskoj pokvarilo reputaciju, a takve izjave su u potpunosti netačne. Ovo je grad i klub koji su mi dali moje najljepše uspomene u životu, uključujući rođenje mog sina.“, rekao je Ahmedhodžić.

Na društvenim mrežama na stranu fudbalera stali su i navijači kluba, i poželjeli mu dug ostanak u Sheffieldu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare