Široki na Koševu dominantno savladao bezidejno Sarajevo (FOTO+VIDEO)

Nogomet 18. feb 202414:53 0 komentara
F.Z/N1

Fudbaleri Sarajeva na Stadionu Asim Ferhatović - Hase poraženi su od Širokog Brijega u prvom prvenstvenom meču u proljetnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg zasluženo je slavio rezultatom 1:3.

Prvih nekoliko minuta proteklo je u međusobnom ispitivanju snaga i bez prilika sa obje strane.

U 9. minuti nakon centaršuta Hasića iz slobodnog udarca sa lijeve strane odbrana je otklonila bez problema.

Najzanimljivije je u prvih 15 minuta bilo na tribinama, gdje su domaći navijači priredili spektakl.

Na tribinama su bili i gostujući navijači, prvi put nakon desetak godina izostajanja sa gostovanja na stadionu “Asim Ferhatović – Hase”, prvenstveno zbog nikada razriješenog ubistva navijača Sarajeva, Vedrana Puljića.

JOŠ SPORTA

Prvo pravo uzbuđenje vidjeli smo u 21. minuti, kada je Penaranda primio loptu na dodavanje Renana, povukao lopu u sredinu, i gađao dalji ugao sa nekih 20-ak metara, ali je lopta otišla za malo pored desne stative golmana Bendera.

Tri minute kasnije došao je i prvi šut u okvir gola, a bio je djelo Marijana Čavara iz Širokog Brijega, ali je njegov udarac bio dosta slab i završio u rukama golmana Sarajeva.

Sjajnu šansu imali su gosti u 28. minuti. Nakon kontranapada Širokog Brijega Čavar je u kljunim trenucima pogriješio u dodavanju a loptu je presjekao Beganović.

Niti jedan tim nije uspio stvoriti. Samo je Ajdin Hasić sa dvadesetak metara u 40. minuti tukao prema golu Širokog, ali je njegov šut otišao pored gola.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1

Mnogo dinamičnije drugo poluvrijeme i pad Sarajeva

Na samom početku drugog poluvremena Široki dolazi u prednost. Lukić je primio loptu izvan šesnaesterca sa lijeve strane nakon greške Beganovića, povukao je loptu prema sredini i sa 25 metara sjajno pogodio u dalji ugao za vodstvo Širokobriježana.

F.Z/N1

Sarajevo na gol gostiju nije imalo odgovor, a uskoro je došao i drugi gol Širokog. Nakon istrčanog kontranapada po sredini, Kuprešak je bio brži od Kapetanovića i Aničića i sa ivice šesnaesterca pogodio za 0:2.

Sarajlije su i nakon drugog primljenog gola bile u potpunom šoku. Bender je izbacio Lukića u još jedan kontranapad u 55. minuti, ali je ovaj put šut napadača Širokog bio mlak, te je lopta završila u rukama golmana Sarajeva.

Sredinom drugog poluvremena ritam utakmice je pao, što je više odgovaralo gostima, a trener Sarajeva, Simon Rožman ni sa izmjenama nije uspio razdrmati svoje igrače.

Štaviše gosti su mogli i do trećeg pogotka. U 75. minuti Mamić je primio loptu Chinedua iza zadnje linije FK SArajeva, ušao u šesnaesterac i “vanjskim” pokušao savladati golmana Ilieva, ali je Makedonac bio oprezan i odbranio je njegov šut.

Treći gol gostiju ipak je došao u 78. minuti. Capan je centrirao sa lijeve strane, a Mišić je uz nenamjernu asistenciju Kapetanovića pogodio za 0:3.

Moglo je do kraja Sarajevo proći i gore. Nova kontra gostiju u 84. minuti, Chinedu je prošao po desnoj strani, niskim pasom u šesnaestercu pronašao Capana, koji je šutirao, ali je Iliev uspio odbraniti krajnjim naporom.

Sarajevo je do kraja uspjelo doći do počasnog gola. U 84. minuti Penaranda je sa lijeve strane uposlio Mustafića, koji je sa 25 metara šutirao u gornji lijevi ugao golmana Bendera. Bio je to prvi šut u okvir gola Širokog Brijega. Jedini drugi došao je u 92. minuti Kada je Hasić loše šutirao, a loptu bez problema hvatao Bender.

Za više prilika na obje strane više nije bilo vremena, pa je Široki Brijeg na kraju slavio rezultatom 1:3.

Sarajevo ostaje na poziciji broj 4 na tabeli Premijer Lige Bosne i Hercegovine sa 33 boda, Široki je sada šesti sa 25.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!