Široki odnio tri boda sa Grbavice, golman Tomić izluđivao fudbalere domaćih

Nogomet 03. aug 202422:57 0 komentara
Foto: F.Z/N1

Fudbaleri Širokog Brijega slavili su u gostima kof Željezničara minimalnim rezultatom 0:1, a heroj hercegovačkog tima bio je golman Tomislav Tomić koji je svojim intervencijama izluđivao fudbalere domaćih.

“Plavi” su bolje ušli u meč. U 7. minuti Hiroš je povukao loptu u sredinu sa 24 metra silovito šutirao, Tomić je paradom odbranio.

U prvom pravom napadu, u 14. minuti, gosti iz Širokog Brijega su poveli. Bio je to mat u dva poteza. Ćorić je primio dugu loptu sa svoje polovine, “podvalio” za Ćavara između trojice fudbalera Željezničara, a Ćavar iz prve pogodio gol Muftića.

JOŠ SPORTA

U 23. minuti u šansi se našao Al Jaber, ali je njegov udarac izblokiran.

U 30. minuti Širokobriježani su se poigravali u vlastitoj polovini. Aktivni Al Jaber je ukrao loptu povukao je prema golu gostiju, precizno šutirao, ali opet je sjajno intervenisao Tomić.

Samo tri minute kasnije nova šansa za izjednačenje za domaće. Karamarko je probao šut sa distance, a Zlomislić je to odbio. Tražili su domaći jedanaesterac, ali je bilo očito da je lopta Zlomislića udarila u stomak.

U 40. minuti dvostruka šansa za goste. Najprije je Senić nakon kornera bio najviši u skoku, lopta je otišla za malo pred gola Muftića, a zatim je i Ćorić probao šut iskosa, ali je bio neprecizan.

Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Vedad Ibišević Vedad Ibišević
Foto: F.Z/N1
Semir Štilić Edin Cocalić FK Željezničar Semir Štilić Edin Cocalić FK Željezničar
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: N1 / F.Z.
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: F.Z/N1
Foto: N1 / F.Z.
Denis Ćorić Denis Ćorić
Foto: F.Z/N1

Prvu priliku u drugom dijelu utakmice imali su gosti. Nakon povratne lopte sa lijeve strane sa 18 metara je šutirao Ćavar, ali je lopta otišla pored lijeve stative Vedada Muftića.

Uzvratio je Radovac u 56. minuti šutem sa distance, ali i njegov šut je bio neprecizan. Nastavio je napadati Željezničar. Hiroš je u 59. minuti sa 25 metara provukao loptu između stopera Širokog u šesnaestercu, prvi do nje došao Krpić i iz okreta šutirao, no pravo u Tomića.

Samo minut kasnije golman Širokog je morao ponovo intervenisati, ovaj put nakon udarca Samira Radovca sa ivice šesnaesterca. Rezultat je ostao nepromijenjen.-

U 62. minuti opet je Tomić spašavao svoj gol. Nakon centaršuta sa lijeve strane Cavnić je bio najviši u skoku na pet metara, šutirao je glavom, a Tomić refleksno poslao loptu u korner.

U 73. minuti jedan opasan napad ekipe Tonija Karačića. Pukla je odbrana Željezničara na desnoj strani, a nakon niskog centaršuta na lopti se prvi našao Ćavar, koji je šutirao, Muftić je uspio skrenuti loptu koja je okrznula i stativu.

U 90. minuti nakon kornera sa lijeve strane dobru priliku imao je Radovac, ali nije glavom dobro zahvatio loptu, koja je prešla cijeli kazneni prostor.

Nakon toga ritam utakmice je dosta pao. Fudbaleri Željezničara imali su i držali inicijativu i nastojali doći do gola, ali se Široki Brijeg pametno i disciplinovano branio do samog kraja, te se rezultat više nije mijenjao.

Široki je tako sustigao Radnik iz Bijeljine, koji je u gostima savladao GOŠK rezultatom 0:1.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!