Skandal na pomolu, sudija navodno špijunirao razgovor u svlačionici Barcelone?

Nogomet 05. dec 202309:21 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Barcelona je savladala Atletico Madrid u derbiju 15. kola španske La Lige.

Jedini gol na meču postigao je Joao Felix u prvom poluvremenu na asistenciju Raphinhe.

Dan nakon meča, španski mediji pišu o incidentu sa sudijom koji se dogodio u svlačionici. Kako navodi španski AS, sudija Raul Cabanero prisluškivao je razgovore u svlačionici katalonskog kluba. Fudbaleri su proslavljali pobjedu na terenu, a u svlačionici su bili drugi zaposlenici i tehničko osoblje. Isti izvor navodi kako su oni razgovarali o sumnjivom prekršaju koji je dosuđen ispred Barcinog kaznenog prostora u posljednjim minutama susreta.

Nakon ovih navoda, oglasio se i Cabanero te kazao kako je napustio sudijsku svlačionicu i otišao prema onoj domaćeg tima, a na ulazu se nalazio glasnogovornik Barcelone Edu Polo koji je u trenutku kada je vidio Cabanera ispred svlačionice pitao šta tamo radi, a sudija mu je odgovorio “Svoj posao”.

Kada se se igrači katalonskog tim počeli vraćati u svlačionicu Cabanero je upitao trener Xavija poznaje li Pola na šta je menadžer odgovorio “Naravno”.

U Barceloni smatraju da je sudija imao skrivene namjere, a Marca piše kako je Cabanero do svlačionice Barce dolazio i na poluvremenu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!