Skorup za N1 nakon Borčevog žrijeba u LK: Jedva čekamo susrete, siguran sam da svim ekipama možemo parirati

Nogomet 30. aug 202418:54 0 komentara
Foto: FK Borac

Nakon eliminacije od Ferencvaroša i prospavane noće, fudbaleri Borca na današnjem žrijebu saznali su protivnike u Konferencijskoj ligi. Banjalučani će snage odmjeriti sa LASK-om, APOEL-om, Omonijom, Shamrockom, Panathinaikosom, Vikingurom.

Sjajnu partiju protiv Ferencvarosa sinoć pružio je novajlija u dresu tima iz Platonove Dino Skorup. Ovaj veznjak je u tim Borca stigao ovog ljeta iz GOŠK-a i veoma brzo se ustalio u ekipi.

Skorup je bio veoma zadovoljan nakon žrijeba.

“Žrijeb za Konferencijsku ligu pratili smo uživo i možemo biti zadovoljni. Svim ekipama možemo sigurno parirati. Pokazali smo to protiv PAOK-a i Ferencvarosa u dosadašnjim mečevima. Tako da smo sretni i jedva čekamo te susrete. Pozivam sve navijače da nas podrže u što većem broju i da nas podrže u što većem broju”, rekao je Skorup za N1.

Žižović nakon žrijeba LK: Bit će to dragocjeno iskustvo za našu ekipu

Podsjetimo, u novom izdanju Konferencijske lige učestvuje 36 ekipa, a svaka od njih odigraće po šest mečeva – po tri kod kuće i u gostima.

Ekipe koje poslije ligaškog dijela budu plasirane od prvog do osmog mjesta direktno će izboriti nastup u osmini finala, dok će svi oni koji se nađu od 9. do 24. pozicije razigravati za mjesto među 16 najboljih.

Sve ekipe koje se plasiraju od 25. do 36. mjesta završavaju evropsku priču za ovu sezonu.

Prvi mečevi Konferencijske lige zakazani su za 3. oktobar 2024. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!