Slovenci ozbiljno ulažu u sportsku infrastrukturu, država daje desetine miliona eura

Nogomet 24. sep 202420:04 0 komentara
Jure Makovec / AFP

Ministarstvo ekonomije, turizma i sporta Slovenije obavezalo se sufinansirati ulaganja u sportsku infrastrukturu od velikog značaja, a država će u narednom periodu podržati 141 projekat.

Ministarstvo ekonomije, turizma i sporta Slovenije obavezalo se na uplatu sredstava u visini od 50.3 miliona eura, od ukupno 176.1 milion eura koliko je predviđeno za sva ulaganja.

“Tenderom smo osigurali najveći iznos sredstava za sportsku infrastrukturu u historiji Slovenije. Ovo je važan korak ka osiguravanju kvalitetne i moderne infrastrukture, dostupne svima, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima. Sport doprinosi zdravlju, povezivanju ljudi i izgradnja jakog društva. Ovim ulaganjima bit ćemo korak bliže našem cilju: osigurati uslove da sport bude dostupan svima“, naglasio je ministar Matjaž Han objavljujući rezultate tendera.

Za javni konkurs za izbor sufinansiranja investicija u javnu sportsku infrastrukturu prvobitno je bilo predviđeno solidnih 32,4 miliona eura, i to 22,4 miliona eura u 2024. godini i 10 miliona eura u 2025. godini. Zbog velikog interesovanja i kvaliteta prijavljenih projekata , zatim su obezbijedili dodatna sredstva.

Oni će podržati 77 investicija u sportsku infrastrukturu na otvorenom i 64 ulaganja u sportske objekte širom Slovenije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!