Šok na Santiago Bernabeu: Zvijezdi kluba prijeti kraj karijere!

Nogomet 17. okt 202408:36 0 komentara
Foto: REUTERS / Isabel Infantes

Loše vesti za slavni klub iz Madrida. Ono o čemu se počelo špekulisati prije par dana, čini se kako dolazi na vidjelo.

David Alaba je posljednji meč u belom dresu odigrao prije gotovo godinu dana, tačnije 17. decembra 2023. protiv Villarreala na stadionu “Santiago Bernabeu“ kada je u prvom poluvremenu zamijenjen zbog teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

Ovih dana austrijski defanzivac konačno se vratio treninzima, na društvenim mrežama objavio je nekoliko fotografija i video snimaka sa terena i napisao:

“Povratak vrijedi svakog koraka.“

View this post on Instagram

A post shared by David Alaba (@davidalaba)

Međutim, ne da ne ide sve po planu, već se pojavila informacija u španskim medijama da postoji opasnost da će 32-godišnji fudbaler ipak morati da završi karijeru.

Španski “Onda Sero“ piše da je povreda Austrijanca mnogo gora nego što se u početku mislilo. Alaba doživljava ekstremne bolove nakon treninga zbog smanjene hrskavice u koljenu, zbog čega se kosti trljaju jedna o drugu.

Datum povratka na teren stalno se odlaže i sad se kao najrealniji pominje januar 2025, što bi u najboljem slučaju značilo da će propustiti (samo) polovinu ove sezone. Međutim, u Real Madridu su zabrinuti da Alaba možda uopšte neće moći da se vrati vrhunskom fudbalu. To bi bio težak udarac za tim Carla Ancelottija, koji ove sezone ima velikih problema u defanzivi.

David Alaba je u Real Madrid došao iz minhenskog Bayerna u ljeto 2021. godine. Ukupno je odigrao 102 utakmice i postigao pet golova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!