Spektakl u Newcastleu: Bobb donio trijumf Cityju u nadoknadi

Nogomet 13. jan 202420:35 0 komentara
REUTERS/Scott Heppell

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su Newcastle u utakmici 21. kola Premier lige rezultatom 3:2 (1:2).

Oscar Bobb gol u prvom minutu nadoknade za pobjedu

Fudbaleri Manchester Cityja došli su do šestog uzastopnog trijumfa u svim takmičenjima nakon „duplog preokreta“ na St James parku.

Utakmica je od samog početka bila vrlo sadržajna – Newcastleu je poništen pogodak već u drugom minutu. Trippier je tada poslao dijagonalu ka Isaku u nedozvoljenoj poziciji, a Šveđanin je potom asistirao Seanu Longstaffu na drugoj stativi.

Već u petom minutu je Guardiola ponovo strahova – Ederson je napucao Almirona loptom u stomak, potom je uslijedio haos pred golom gostiju, ali se Bruno Guimaraes spetljao. Prilikom intervencije se Ederson povrijedio, pa je morao da bude zamijenjen – ušao je Ortega umjesto njega u osmom minutu.

City je poveo u 26, kada je majstorski gol postigao Bernardo Silva – petom, nakon centaršuta Walkera. Tri minuta kasnije je imao još jednu veliku priliku, ali je Dubravka to odbranio.

Od 35. do 37. potpuni preokret Newcastlea – dvije preslikane akcije i golovi “kiflom“ Alexandera Isaka i Anthonyja Gordona.

City je u drugom dijelu napadao ne bi li došao do izjednačenja, što se dogodilo u 74. minutu – De Bruyne je šutirao Schaaru kroz noge i pogodio malu mrežu.

Nastavili su Građani sa atacima sve do kraja – što se isplatilo kada je trijumf donio mladi ofanzivac Oscar Bobb svojim prvim golom u Premijer ligi – nakon dijagonale De Bruynea.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!