Šta se dešava u Srbiji? Država šuti na namještanje utakmica

Nogomet 11. maj 202411:40 0 komentara
Foto: Pixabay

U Srbiji je u posljednje vrijeme bilo više slučajeva namještanja utakmica, a tamošnji mediji začuđeni su zbog činjenice da državne strukture ništa ne čine po pitanja očuvanja sporta, a naročito fudbala kao najpopularnijeg sporta.

FK tekstilac iščekuje eventualnu kaznu zbog procesa za namještanje utakmica na fudbalskim terenima, što je predmet koji trenutno razmatra Fudbalski Savez Srbije, a kolege sa Sport Kluba objavile su zanimljiv članak u kojem se pitaju zašto se i država ne uključi u borbu protiv najvećeg neprijatelja sporta.

Klub iz Odžaka nalazi se pod sumnjom zbog namještanja utakmica 29. i 30. kola Prve lige Srbije.

O dešavanjima na susretima protiv Mladosti GAT i OFK Vršca, posljednjih dana, izjašnjavali su se i neposredni akteri. Iako dojava specijalizovanih službi UEFA ima i nekoliko nedopustivih propusta, o čemu je Sport klub u petak i pisao, sumnje zbog enormog pada kladioničkih kvota na pobjede protivnika Tekstilca, upalile su alarm.

Prvoligašu iz Odžaka prijeti oduzimanje bodova, što i ultimativno zahtijeva Disciplinski pravilnik FSS, pogotovo poslije druge dojave.

FSS je već kaznio novobeogradski Radnički sa „minus šest“, a prema najavama Disciplinsku i etičku komisiju u narednim danima očekuje još nekoliko predmeta. Pljušte dojave iz UEFA zbog nameštanja i sumnjivih utakmica Prve lige. Surova stvarnost srpskog fudbala, kojom se u ovom trenutku nažalost bavi samo fudbalska organizacija.

“Državne organe nameštanje utakmica, očigledno, ne interesuje!”, piše Sport klub.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!