Stuttgart razbio kasu i doveo napadača u rekordnom transferu, Demirović dobio veliku konkurenciju

Nogomet 09. aug 202416:09 0 komentara
Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Reprezentativac Nemačke Deniz Undav novo je pojačanje Štutgarta. Napadač je minule sezone blistao u dresu Bundesligaša, a Švabe su ga i zvanično otkupile od Brajtona.

Iako su brojni evropski mediji prenijeli da je Brighton tvrdoglav i da ne želi da proda napadača (barem ne za svoju koju je Sttutgart nudio), došlo je do preokreta. Engleski klub je ipak prihvatio ponudu od 25 + 5 (bonusi) miliona eura.

Njemački klub nikada ranije nije platio toliko novca na ime obeštećenja prilikom dovođenja nekog pojačanja. Undav je potpisao trogodišnji ugovor.

Undav je prethodnu sezonu počeo na klupi, ali je zablistao kada je drugi najefikasniji igrač Bundeslige Serhou Guirassy zbog povrede bio van sastava.

Čim se Gvinejac vratio u takmičarski pogon, trener Stuttgarta Sebastian Hoenes odlučio se da upari njega i Undava, što dovelo do velikog uspjeha.

Guirasy je bio protagonista spasenja “Švaba“ pretprošle, a potom i nevjerovatne renesanse koju je tokom minule sproveo talentovani strateg Sebastian Hoenes.

Stuttgart se plasirao u grupnu fazu Lige šampiona po prvi put poslije 17 godina pauze, a sezonu ranije je opstanak izborio tek kroz play-off, u koji ga je Guirassy “dovukao“ svojim pogocima.

Nekadašnji fudbaler Kolna blistao je prošle sezone u na 28 bundesligaških utakmica postigao je isto toliko golova. Samo je napadač Bayerna Harry Kane bio efikasniji.

Ništa manje zaslužan za podvig nije ni Undav. Ovaj 28-godišnjak je postigao 18 golova prošle sezone u Bundesligi, ali je doprinosio i u izgradnji napada i stvaranju šansi.

Zato su Švabe željele da ga zadrže. Stuttgart je prethodno doveo i napadača iz Bosne i Hercegovine Ermedina Demirovića iz Augsburga. Tako će “Demi” imati veliku konkurenciju u vrhu napada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!