Sve spremno za “Sarajevo Trophy”, ljubitelji fudbala pozvani da podrže mlade fudbalere

Nogomet 18. jun 202420:42 0 komentara
Sarajevo Trophy

Sve je spremno za odigravanje prestižnog internacionalnog turnira “Sarajevo Trophy”, koji će se održati u Sarajevu od 20. do 23. juna 2024. godine u organizaciji “Akademije fudbala Sparta”. Ovaj događaj će okupiti vrhunske mlade fudbalere iz Evrope i regije, pružajući im platformu za takmičenje na visokom nivou i priliku da iskuse gostoprimstvo glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Turnir je namijenjen djeci starosne dobi od osam do četrnaest godina, koja će se takmičiti u sedam različitih kategorija. Ove godine, Sarajevo Trophy će ugostiti oko 3000 djece iz devet zemalja: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

JOŠ SPORTA

Cilj ovog turnira je promovisanje i razvoj fudbala među mladima, kao i isticanje turističkih i kulturnih znamenitosti Kantona Sarajevo. Kroz sportske aktivnosti turnir doprinosi kulturnoj razmjeni i jačanju prijateljstva među učesnicima iz različitih zemalja.

Glavno mjesto održavanja turnira bit će obnovljeni stadion Otoka, ali će se, zbog velikog interesa i obima turnira, utakmice također igrati na terenima Centra Safet Zajko i Grbavice.

Pored uzbudljivih fudbalskih utakmica, učesnici i posjetioci će imati priliku uživati u bogatom programu koji uključuje turističke obilaske, kulturne događaje i posebne radionice. Na turniru će biti dodijeljene nagrade za najbolje ekipe i pojedince, čime se potiče sportski duh i prepoznaju izuzetni talenti.

Posebno izdvajamo nagradu za najboljeg odbrambenog igrača turnira, u čast sjećanja na bivšeg člana škole fudbala Lokom i Top gol, koja je prethodila formiranju Akademije fudbala Sparta, Farisa Pendeka. Najvrijednija nagrada na turniru, koja će biti dodijeljena samo jednom igraču, nosit će Farisovo ime.

Ove godine, turnirom se također obilježava i 11 godina postojanja Akademije fudbala Sparta, što dodatno naglašava značaj ovog događaja za sve učesnike i organizatore.

Predsjednica Akademije fudbala Sparta, Afrodita Šukalo, naglasila je: “Sarajevo Trophy nije samo fudbalski turnir – to je slavlje sporta, kulture i zajedništva. Naša misija je pružiti mladim sportistima priliku da pokažu svoj talent, steknu nova prijateljstva i dožive nezaboravna iskustva. Ponosni smo na dosadašnje rezultate Sparte i radujemo se nadolazećem turniru.”

Svi ljubitelji fudbala i sporta su pozvani da dođu, podrže mlade fudbalere, uživaju u vrhunskom fudbalu i doprinesu stvaranju nezaboravne atmosfere.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!