Takmičarska komisija NS BiH donijela odluku o meču Sarajevo – Borac, poznato kada zasjeda Disciplinska komisija

Nogomet 14. mar 202418:03 0 komentara
N1

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Herecgovine registrovala je meč četvrtfinala Kupa BiH Sarajevo - Borac, službenim rezultatom 0:3 u korist Banjalučana, nakon prekida zbog napuštanja terena fudbalera Sarajeva zbog sudijskih odluka Matea Muse.

N1 televiziji je potvrđeno da će se nakon kompletnog materijala koje dobije Disciplinskom komisija NS BiH na uvid, ista naredne sedmice zasjedati i donijeti konačne odluke o zbivanjima na stadionu Asim Ferhatović Hase. Do konačne odluke NS BiH uzet će i izjave od izgrednika.

Prema informacijama do kojih je došao N1, sjednica Disciplinske komisije na kojoj će se donijeti odluka zakazana je za 26. mart, ali postoji mogućnost da se zasjeda i ranije, prema hitnoj proceduri.

Revanš susret četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca koji se večeras igrao na Koševu nije završen nakon što su domaći stručni štab i predsjednik Ismir Mirvić ušli na teren, nezadovoljni suđenjem, te su povukli igrače sa terena u sudijskoj nadoknadi.

Danas su se oglasili i iz FK Sarajevo, rekavši da kreću u borbu za bh. fudbal.

“Dešavanja kojima smo svjedočili sinoć samo su kulminacija sudijskih pljački koje posmatramo godinama unazad. U Bosni i Hercegovini se ne igra fudbal, igra se druga igra van terena. Za posljedicu imamo krojenu tabelu prema željama pojedinaca u najvišem rangu fudbalskog takmičenja. Iza raznih komisija i ‘legalnih’ procesa se nalazi samo paravan, kojim se kažnjavaju oni koji nisu prihvatljivi sagovornici i koji su dovoljno hrabri da se suprotstave osnovanoj sumnji na organizovani kriminal unutar struktura NS/FS BiH. Degradiranje i ponižavanje klubova i njihovih navijača je očigledna demonstracija sile onih koji misle da su nedodirljivi, ali samo zato što im to svi mi dozvoljavamo”, kazali su između ostalog iz Bordo tabora.

Detaljnije pročitajte OVDJE. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!