Toni Kroos na tužan način završio veličanstvenu fudbalsku karijeru

Nogomet 06. jul 202407:13 0 komentara
Foto: REUTERS/Leon Kuegeler

Ispadanjem Njemačke s Eura, legendarni veznjak Toni Kroos je okačio kopačke o klin...

Španska nogometna reprezentacija prvi je polufinalisat ovogodišnjeg EURA nakon što je u četvrtfinalu u Stuttgartu svladala domaćina Njemačku sa 2-1 (0-0, 1-1) nakon produžetka.

Španija je povela golom Danija Olma u 51. minuti, na 1-1 poravnao je Florian Wirtz u 89., da bi Španjolsku u polufinale odveo Mikel Merino pogotkom u 119. minuti.

VEZANA VIJEST

Ispadanjem Njemačke s Evropskog prvenstva, službeno je okončana karijera veznjaka Tonija Kroosa. Podsjećamo, Nijemac se za evropsku smotru kojoj je Njemačka domaćin vratio iz reprezentativne penzije, a ubrzo je najavio kako će nakon Eura završiti svoju igračku karijeru.

Kroos je karijeru započeo u Hansi iz Rostocka, otkud ga je kupio Bayern i doveo u svoj omladinski pogon. Nakon jednogodišnje posudbe u Bayer Leverkusenu, zablistao je u dresu velikana iz Munchena, a ondje se i etablirao na svjetskoj nogometnoj sceni.

REUTERS/Angelika Warmuth

2014. godine, doveo ga je madridski Real, a s godinama je postao prava legenda Los Blancosa. Kroz mnoštvo trofejnih sezona madridskog kluba, držao je vezni red, četiri puta je osvojio Ligu prvaka te špansku La Ligu, a upisao je čak 463 nastupa, dok je posljednji bio u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Na reprezentativnom planu je apsolutni vrhunac imao u ljeto 2014., kada je Elf porazio Argentinu u finalu Svjetskog prvenstva, a Kroos je bio jedna od ključnih figura u senzacionalnoj generaciji Njemačke.

Za nacionalnu vrstu je debitovao 2010. godine, a upisao je čak 113 nastupa te zabio 17 pogodaka.

REUTERS/Ana Beltran

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!