Tragedija Ronaldovog Valladolida, Almerija opstala, poraz Barce, remi Reala

Nogomet 04. jun 202323:16 0 komentara
REUTERS/Miguel Vidal

Nevjerovatna završnica španskog šampionata, na kraju ranije otpisanim ekipama Elchea i Espanyola u Segundi će se pridružiti Valladolid.

Ekipa čiji je većinski dioničar čuveni Brazilac Ronaldo preseliće se u niži rang, iako su imali sudbinu u svojim rukama, bila im je potrebna pobjeda na domaćem terenu protiv Getafea. Na kraju, osvojili su samo bod – 0:0.

Činilo se da će Almerija tugovati poslije ove večeri, iako je povela golom Tourea u desetom minutu. Espanyol je preokrenuo, ali je Almerija izjednačila kad je pogodio Embarba u 58. minutu.

I to je bio rezultat koji odgovara Almeriji, ali je Espanyol želio da se časno oprosti od elite. Domaćin je još jednom poveo, golom Koleoshea u 73. minutu, ali je Almerija došla do zlata vrijednog boda i opstanka golom Embarba iz jedanaesterca u 88. minutu.

U Vigu je Celta savladala šampiona Barcelonu – 2:1. Domaći su stekli dva gola viška, pogađao je Veiga u 42. i 65. minutu. Ansu Fati je u 79. minutu vratio nadu Kataloncima, ali do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Valencija je takođe odradila dobar posao, osvojila je bod na gostovanju Betisu, na oproštaju od igračke karijere 42-godišnjeg Joaquina. Domaćin je poveo golom Pereza još u prvom minutu, izjednačio je Lopez u 71. minutu.

Ugrožen je bio i Cadiz, ali njihovo ispadanje iz La Lige moglo je da se dogodi samo u domenu teorije. Ipak, nisu gosti željeli da razmišljaju o bilo kakvim kalkulacijama, osvojili su bod na gostovanju fenjerašu Elcheu – 1:1.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!