Trener Širokog najavio meč na Pecari: Sarajevo je u naletu i igraju dosta kvalitetno

Nogomet 28. sep 202414:13 0 komentara
Foto: NK Široki Brijeg

Široki Brijeg i Sarajevo u ponedjeljak na Pecari s početkom u 18 sati zatvaraju 9. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine.

“Derbi protiv Sarajeva je uvijek posebna utakmica. Sarajevo je u naletu i igraju dosta kvalitetno kroz ovaj prvi dio prvenstva”, riječi su kojima je šef stručnog stožera Toni Karačić na početku najave derbija.

“Sarajevo nam dolazi u trenutku kada nismo u nekoj pozitivnoj seriji, ali to je utakmica u kojoj mi želimo tražiti svoju priliku za dobar rezultat. Do utakmice imamo još dva treninga i nadam se dobroj izvedbi u derbiju”, rekao je Karačić u uvodnom dijelu konferencije.

Novinarima se obratio i vezni igrač Mato Stanić koji želi čim prije vratiti u formu koja ga je krasila u ranijim sezonama kada je nastupao za Široki Brijeg.

“Nije mi bila potrebna nikakva prilagodba kada sam se vratio, jer se ovdje zaista osjećam kao doma. Svi znamo što ovaj derbi protiv Sarajeva znači za klub, grad i navijače. Istina je da su oni u dobrom nizu i na vrhu su tablice, a s druge strane mi smo ostali dužni sebi i navijačima na Pecari što se tiče bodova. Morat ćemo skupo prodati kožu da vratimo izgubljene bodove na Pecari”, smatra Stanić.

“Mislim kako trenutno nema težeg protivnika od Sarajeva, ali nema nam druge nego probati dati sve od sebe. Trenirali smo, spremali se za ovo i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolju prezentaciju na terenu”, istaknuo je u najavi utakmice.

Trener Širokog Brijega se kratko osvrnuo na svoj igrački i otkrio u kakvom stanju dočekuju derbi protiv Sarajeva.

“Imamo još vremena do utakmica, ali nije tajna da imamo izuzetno skraćen roster. Međutim, nadam se kako ćemo imati što više igrača na raspolaganju za derbi protiv Sarajeva”, poručio je Karačić.

Glavni sudac na Pecari bit će Dragan Petrović iz Banja Luke, pomoćnici su Bojan Makarić iz Bijeljine i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. U VAR sobi su Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Jure Musa iz Čitluka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!