Trener Torpeda: Igrači su jedva čekali da dođemo u Sarajevo, možemo pobijediti

Nogomet 19. jul 202318:53 0 komentara
N1/F.Z.

Sean Kean, trener Torpeda iz Kutaisija danas je održao posljednju press konferenciju pred uzvratni meč prvog pretkola Konferencijske lige u fudbalu.

Škotski stručnjak tvrdi kako je njegov tim izvanredno primljen u Sarajevu i kako očekuje težak susret, s obzirom na to da Torpedo nije mogao pobijediti u prvoj utakmici.

“Ako pogledate prvu utakmicu, mislim da smo prvo poluvrijeme završili jako dobro, i ako pogledate ravnotežu utakmice, jako smo zadovoljni kako smo igrali u drugom dijelu. Došli smo ovdje u neprijateljsko okruženje, ali ako budemo igrali 90 minuta onako kako smo završili prvo poluvrijeme i igrali drugo u prvom meču, uvjeren sam da možemo pobijediti ovdje. Znamo da će biti teško, ali smo samouvjereni”, rekao je Kean.

Zadatak će biti teži, jer će Torpedo igrati i pred gostujućim navijačima.

“U fudbalu je nekada potrebno blokirati vanjske utjecaje, fokusirati se na pozitivne strane i biti 100% koncentrisan na posao. Imamo dobar tim koji je sve bolji i mislim da i stručni štab Sarajeva zna da smo dobar tim. Da, bit će mnogo buke, bit će sjajna atmosfera, ali mislim da je to bolje za nas. Igrači su jedva čekali da dođu ovdje i ako odigramo približno onome što smo igrali u drugom poluvremenu prve utakmice, možemo pobijediti”

Kean smatra da nije potrebno pokušati iznenaditi Sarajlije.

“Mislim da će iznenađenje biti to što ćemo igrati jednako kao u drugom poluvremenu i da budem brutalno iskren, FK Sarajevo je bilo bolje prvih 25 minuta, ali kada smo se prilagodili njihovoj igri na sredini terena, bili smo agresivniji, bilo je više dodavanja naprijed, igrali smo sa većim samopouzdanjem, bili smo kompaktniji. Zbog toga mislim da tu neće biti iznenađenja jer su ekipe ujednačene. Oni su analizirali nas, i mi smo njih i imali smo još sedam dana kao nov tim i nadam se da će naše izmjene imati veliki utjecaj na ovu utakmicu. Ali ponavljam, mislim da iznenađenja možda i neće biti jer se poznajemo dosta dobro”.

O utakmici je govorio i kapiten Torpeda Merab Gigauri.

“Sarajevo je odličan tim, šanse su 50-50, došli smo pobiejditi. Bit će teška utakmica, ali idemo na pobjedu. Sarajevo je dominiralo u prvom dijelu, ali imali smo i mi prilike krajem prvog i u drugom poluvremenu. U drugih 45 minuta smo taktički veoma dobro odigrali. Dugo smo putovali, pokušat ćemo ostvariti trijumf. Sigurno ćemo dati sve od sebe. Vrijeme u Gruziji je skoro slično kao i ovdje. Neće biti problem.”

Meč između FK SArajeva i Torpeda igra se sutra sa početkom od 21 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!