Tuchel prvi u redu da naslijedi Southgatea na klupi Engleske

Nogomet 12. okt 202410:29 0 komentara
REUTERS/Angelika Warmuth

Bivši trener Bayerna, Chelseaja, Paris Saint-Germaina i dortmundske Borussije Thomas Tuchel u pregovorima je s Engleskim nogometnim savezom za poziciju selektora engelskih nogometaša, izvijestila je u petak njemačka Welt TV.

Gareth Southgate je napustio selektorsku klupu nakon što je Engleska drugi put zaredom poražena u finalu Europskog prvenstva: 2021. su Englezi na Wembleyju izgubili u finale u raspcavanju s 11 metara od Italije, a u julu su poraženi u Berlinu od Španije (1-2).

JOŠ SPORTA

Za vršitelja dužnosti izbornika imenovan je Lee Carsley, dosadašnji selektor mlade reprezentacije Engleske (U-21), ali je nakon domaćeg poraza od Grčke (1-2) u Ligi nacija doživio žestoke medijske kritike.

Tuchel, koji je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka 2021., napustio je Bayern na kraju prošle sezone, nakon što Bavarci prvi put od 2012. nisu uspjeli osvojiti nijedan trofej u sezoni.

Pep Guardiola, koji s Manchester Cityjem ima ugovor do kraja juna sljedeće godine, također je spomenut kao potencijalni selektor Engleske, ako se nastavi neuspješan niz pod Carsleyjevim vodstvom, dok se bivši trener Liverpoola Jurgen Klopp isključio iz kruga kandidata pristajući od januara preuzeti poziciju čelnog čovjeka Red Bulla za nogomet.

Welt TV nije navela svoje izvore i ne objavljuje često vijesti o evropskom fudbalu.

Engleska u nedjelju gostuje u Finskoj u grupi B2 Lige nacija.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!