U sjajnoj atmosferi Celtic i Atletico podijelili bodove, Evanilson hat-trickom potopio Antwerp

Nogomet 25. okt 202322:56 0 komentara
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Večeras su odigrane posljednje utakmice 3. kola Lige prvaka u grupama E,F,G i H.

Kelti u vodstvo stižu na otvaranju susreta, Matt O'Riley se našao u dobroj poziciji za udarac, ali je vidio suigrača i dodao mu loptu. Kyogo Furuhashi je dobro primio loptu i svladao golmana sa preciznim udarcem u donji lijevi ugao i promijenio rezultat na 1:0.

REUTERS/Russell Cheyne

U 24. minutu penal za goste, nakon lošeg starta Grega Taylora sudac je pokazao na bijelu tačku. Antoine Greizmann je promašio jedanaesterac, lopta je pogodila stativu, ali mu se sretno odbila te je pogodio za poravnanje – 1:1.

Ipak tri minuta poslije novo vodstvo domaćina, nakon što je primio prekrasan pas, Luis Palma je bio u velikoj šansi i mirno je zabio od stative u donji lijevi ugao.

Novo poravnanje Atleticu donosi Alvaro Morata u 53. minutu, sjajno je skočio na odličan centaršut i glavom zabio pod prečku.

U utakmici odigranoj u Belgiji gosti iz Portugala razbili su domaćina. Loše je susret otvorio Porto, Alhassan Yusuf u 37. minutu dovodi Antwerp u vodstvo, poslao je sjajno odbijanac u gol uz desnu stativu nakon što je lopta unutar šestnaesterca dospjela do njega.

REUTERS/Yves Herman

Porto poravnava na otvaranju drugog dijela, Evanilson je pucao unutar šesnaesterca, lopta je pogodila nekoga, promijenila smjer i prošla pored nemoćnog golmana.

REUTERS/Yves Herman

Potpuni preokret viđen je u 54. minutu, jako lijep gol postigao je Stephen Eustaquio koji je primio prekrasan pas u šesnaestercu i zabio uz lijevu stativu za 1:2. U 69. minuti Porto stiže i do trećeg pogotka a strijelac još jednom bio je Evanilson. Još jedna bravura viđena je od strane Evanilsona u 84. minuti i tako došao do svog hat-tricka, primio je pas sjajno i sa ruba šesnaesterca prebacio golmana i poslao loptu u mrežu za 1:4.

REUTERS/Yves Herman

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!