United na ime smijenjenih trenera potrošio više od 80 miliona funti

Nogomet 28. okt 202418:42 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Smijenjenom menadžeru Manchester Uniteda Eriku Ten Hagu slijedi jedna od najvećih odšteta u historiji fudbala.

Sad je jasno zašto su čelnici Manchester Uniteda prethodnih mjesec i kusur dana oklijevali sa otkazom holandskom stručnjaku.

Možda Erik Ten Hag nije bio dobar menadžer, ali zato ima odlične advokate. Ne samo da je zavio slavni engleski klub u crno rezultatima, nego će sve to dobro naplatiti.

Ako su tačne vijesti koje stižu iz Engleske i Nizozemske, smijenjenom menadžeru Crvenih đavola slijedi obeštećenje od oko – 20 miliona eura!

JOŠ SPORT

Tako voetbalzone.nl prenosi objavu Richarda Martina, izvještača „Goal.com„-a da je su na Old Traffordu dugo vagali kako da riješe problem smjene Erika Ten Haga, svjesni da će taj potez preskupo koštati slavni klub.

Richard Martin je objavio detalje o finansijskim troškovima, koji pokazuju da je United u junu mogao da otpusti Nizozemca za „samo“ 12 miliona eura. U to vrijeme, Ten Hag je još imao ugovor samo do sredine 2025.

Sada, otprilike tri mjeseca kasnije, nekadašnji trener Ajaxa dobija mnogo više novca. Prema Martinovim informacijama, Ten Hag može da računa na otpremninu od najmanje 20 miliona eura. Naravno, sve to ima veze sa prethodnim produženjem ugovora, koji je najavljen početkom jula.

Martin je napravio još jedno bolno zapažanje. To je otprilike polovina iznosa koji je klub uštedio otpuštanjem 250 zaposlenih. Manchester United je učinio sve što je mogao da smanji troškove posljednjih mjeseci, ali ga je ovo sačekalo kao težak udarac.

Ten Hag je na pojačanja potrošio više od pola milijarde funti, tačno 563 miliona, što je prevedeno u eure – 675 miliona!

Ten Hagova otpremnina jedna je od najvećih u historiji engleskog fudbala, a ono što je dodatno bolno za kluba sa Old Trafforda jeste da su svi nasljednici Alexa Fergusona od 2013. do danas – David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho i Ole Gunnar Solskjaer – dobili otkaze! Samim tim i finansijsku kompenzaciju. Engleski mediji prenose da su Crveni đavoli samo na odštete smenjenih menadžera potrošili 70 miliona funti (oko 84 miliona eura).

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!