Vatikan želi u UEFA-u! Igrat će poštari, stražari, ekonomisti…

Nogomet 18. okt 202413:42 0 komentara
Foto: FIFA

U skoroj budućnosti službena članica UEFA-e mogla bi postati i nogometna reprezentacija - Vatikana.

S niti 900 stanovnika, Vatikan bi kao najmanja međunarodno priznata neovisna zemlja na svijetu uskoro mogao postati član UEFA-e.

Grad-država, čiji se teritorij nalazi u glavnom gradu Italije Rimu, već ima nogometnu reprezentaciju sačinjenu od mnogih javnih službenika poput poštara, stražara i ekonomista. Nedavno su odigrali prijateljsku utakmicu protiv njemačkog niželigaša KSV Johannisthal.

Nakon što je udruženje nogometaša u Vatikanu 2022. obilježilo 50 godina postojanja, sljedeći je korak pridruženje UEFA-i. Da bi se to ostvarilo, prvi je preduslov pokrenuti nogometni savez u toj državici. Priča se počela kotrljati još 2020. godine prilikom posjeta predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina papi Franji. Ideja je da reprezentacija Vatikana bude nešto slično poput San Marina, reprezentacije sastavljene od nogometaša iz talijanskih nižih liga.

Prvu utakmicu Vatikan je odigrao 1985. godine protiv austrijskh sportskih novinara, a 2016. čak je igrao i protiv bundesligaša Borussije Mönchengladbach i izgubio 21:4.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!