(VIDEO) Realov igrač ostao šokiran prizorom u Zenici, gledao džamiju pa crkvu

Nogomet 11. okt 202417:41 0 komentara
Rudiger, Mandy i Carvajal (REUTERS/Stephanie Lecocq)

Pred Bosnom i Hercegovinom je važan ispit u Ligi nacija. Od 20:45 igraju u Zenici protiv snažne Njemačke.

Ovaj meč obilježilo je mnogo priča o stadionu Bilino Polje koji baš nije u najboljem stanju. Video svlačionica obišao je društvene mreže, a njemački selektor je jasno rekao da se on tu ne planira tuširati. Ubrzo je uslijedio odgovor iz Čelika.

Nakon svega i sami njemački ljubitelji nogometa kritizirali su odnos njemačkih zvijezda i medija prema stadionu u BiH. Mnogi tvrde da je to pravi štimung kao nekada u nogometu i da bi se trebali prestati žaliti.

No nisu samo svlačionice čudne njemačkim igračima. Antonio Rudiger se iznenadio kada je izašao na stadion u Zenici.

@pr.ofa.el.presidente “Als Antonio Rüdiger zum ersten Mal das Bilino Polje in Zenica betrat, war er beeindruckt von der atemberaubenden Aussicht: eine Moschee hinter der Nordtribüne und eine Kirche hinter der Südtribüne. Ein Moment, der Kultur und Sport verbindet. 🕌⛪⚽️ #AntonioRüdiger #BilinoPolje #Zenica #FußballUndKultur #SportVerbindet #MoscheeUndKirche #Bundesmannschaft #BilinoPolje #RZ88 #IC06💪 ♬ Dabogda – Dino Merlin & Hari Mata Hari

Nije mogao vjerovati da je na jednoj strani džamija, a na drugoj crkva. Iznenadila ga je raznolikost grada, ono čime se ponose Bosanci i Hercegovci, čiju historiju gotovo sigurno ne poznaje, a u njemu žive Bošnjaci, Hrvati i Srbi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!