Vlahović najskuplji igrač Serije A: Košta Juventus skoro 20 miliona eura bruto

Nogomet 04. sep 202407:14 0 komentara
REUTERS/Alessandro Garofalo

Dušan Vlahović i dalje je najbolje plaćeni fudbaler Serije A, uprkos tome što mu je Lautaro Martinez solidno "prišao" produžetkom saradnje sa Interom.

Centarfor Juventusa prema novom ugovoru sa klubom zarađuje 12 miliona eura godišnje neto i to ga čini najbolje plaćenim fudbalerom u Italiji u sezoni 2024/25, piše specijalizovani portal za finansije u fudbalu „Calcio e Finanza“.

Srpski centarfor košta bianconere 18,9 miliona eura po sezoni kada se na njegovu zaradu dodaju porezi i ostali doprinosi.

Do selidbe u Galatasaray u posljednjim trenucima prelaznog roka u Turskoj, čime je klub iz Istanbula preuzeo i njegovu platu od deset miliona eura po sezoni neto, Victor Osimhen bio je drugi najbolji fudbaler Serije A, ali je od tada ta pozicija pripala kapitenu Intera Martinezu. On je nedavno produžio ugovor sa Nerazzurrima do 2029. prema kojem će zarađivati devet miliona eura po sezoni, s tim da u ugovoru postoje bonusi koji zaradu Argentinca mogu popraviti za još dva miliona eura.

Treći na ovoj listi je Lautarov zemljak Paulo Dybala koji je bio blizu prelaska u Saudijsku Arabiju za platu od 25 miliona eura godišnje, neto, ali je na kraju ostao u Romi sa kojom ima ugovor prema kojem nastupa za platu od sedam miliona eura. I kod „La Joye“ postoje nagrade za učinak koje mu mogu doneti dodatna dva miliona eura godišnje.

Četvrtu poziciju dele Hakan Calhanoglu i Marcus Thuram iz Intera, kao i novo pojačanje Napolija Romelu Lukaku, koji nastupaju za 6,5 miliona eura godišnje neto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!