Mamić uplatio 50 hiljada maraka za ugrožene u poplavama: “Srce mi se para zbog moje BiH”

Nogomet 04. okt 202415:57 0 komentara
N1

Zdravko Mamić, bivši funkcioner zagrebačkog Dinama odlučio ne sjediti skrštenih ruku za vrijeme katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu i uplatio 50 hiljada maraka ugroženima.

Mamić je to uradio preko humanitarne organizacije pomozi.ba, a uz screenshot uplatnice poslao je i emotivnu poruku.

“Od jutra mi se srce para gledajući prizore prirodne katastrofe koja je poplavila i razorila moju Bosnu I Hercegovinu. Razoreni gradovi i velik broj odnesenih nevinih života naših braće i sestara koji su poginuli Ili nestali u Tarčinu, Kiseljaku, Kreševu, Jablanici, Konjicu te drugim mjestima traži brzu reakciju svih nas. Pozivam sve svoje prijateljice i prijatelje da slijede primjer moje obitelji i mene, te svojom donacijom u skladu sa mogućnostima uplate sredstva za one kojima je pomoć trenutno najpotrebnija putem organizacije Pomozi.ba”, napisao je Mamić.

Zdravko Mamić već godinama živi u Bosni i Hercegovini zbog problema sa zakonom u svojoj rodnoj zemlji. Tokom šestogodišnjeg boravka u našoj zemlji više puta je zahvaljivao Bosancima i Hercegovcima na gostoprimstvu, te izjavljivao kako su građani BiH njegova braća i sestre.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!