Ženski fudbal obara rekorde, najskuplja fudbalerka svijeta dolazi iz Zambije

Nogomet 14. feb 202421:02 0 komentara
Saeed KHAN / AFP

Ni mjesec dana nije prošlo od kada je jedna od glavnih vesti u fudbalu žena bio rekordni transfer Mayre Ramirez u Chelsea, a rekord je sada ponovo oboren. I interesantno, ne radi se o transferu koji je dogovorio neki od evropskih giganata već američi Bay FC.

Do prije mjesec dana rekordni transfer u nogometu žena bio je ugovor kojim je Keira Walsh prešla iz Manchester Cityja u Barcelonu za 400.000 funti. Krajem januara, Chelsea je za 384.000 funti, a uz bonuse oko 426.600 funti doveo Kolumbijku Mayru Ramirez.

JOŠ SPORTA

A sada je i ta granica pomjerena. Zvijezda reprezentacije Zambije Racheal Kundananji iz Madrida je prešla u Bay FC za 860.000 dolara – 685.000 funti – 735.000 eura.

Bay je uz veliki novac ispratio trend koji je pokrenuo Chicago Reds i svojoj novoj igračici dao ugovor na četiri godine, uz opciju produženja za još jednu godinu. Prije samo mjesec dana vijest je bila i da je jedna igračica dobila ugovor na četiri godine.

Racheal Kundananji je za Madrid na 43 utakmice u Ligi F postigla 33 gola. Za reprezentaciju Zambije je do sada odigrala 18 utakmica i dala deset golova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!