Zlatan Ibrahimović se prisjetio horora u Jugoslaviji i otkrio detalje porodične tragedije

Nogomet 09. okt 202409:24 0 komentara
Printscreen

Zlatan Ibrahimović nikada se nije libio da otkrije poneke, čak i teške detalje iz svoje karijere i života. Otud i ne čudi što je napisao nekoliko autobiografija.

Ibrahimovićevi roditelji Šefik i Jurga su emigrirali iz Jugoslavije u Švedsku, a Zlatana su dobili 1981. godine.

Sa Zlatanom su neko vrijeme dolazili u Jugoslaviju, a poslije toga je krenuo rat u bivšoj državi i oni su se razveli.

Prije nekoliko godina je za italijanski „Corriere dello Sport“ govorio o Jugoslaviji i šta je njegov otac Šefik radio dok je trajao rat u Bosni i Hercegovini.

„Među mojim prvim sjećanjima kao djeteta je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog u autu ili vozom. Tamo je vladao komunizam, bio je to drugi svijet“, iskren je bio Zlatan.

Zatim se osvrnuo i na potresnu smrt Šefikove sestre.

„Tokom rata svaki dan je stizala vijest o smrti neke osobe koju smo poznavali, moj otac je mnogo patio zbog toga. Mnogo je pomagao izbjeglicama, a mene je pokušao da zaštiti. Uvijek je to radio. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu.“

Ibrahimović odllično priča jezike sa područja bivše Jugoslavije, a nerijetko je znao da dođe u Beograd. Danas ima mnogo bolji odnos sa majkom Jurkom nego sa ocem Šefikom, a na početku nije ni htio da nosi porodično prezime.

Ušao je u konflikt sa ocem dok je bio u Ajaxu, pa je igrao sa imenom na dresu. Uslijedilo je pomirenje pred prelazak u Juventus.

„Bliži sam s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvata da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas.“

Zatim je govorio o majci.

„Majka je bila stroga, ona me više tukla nego otac. On to nikada nije napravio. Kod njega je bilo dovoljno samo da vam kaže i da vas pogleda da sve shvatite.“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!