Zrinjski osvojio Grbavicu i osvojio nova tri boda

Nogomet 21. sep 202422:44 0 komentara
HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Željezničar rezultatom 0:1 i pokvarili 103. rođendan plavima sa Grbavice.

Gosti su nešto bolje otvorili meč, ali u minutama na početku meča nije bilo jasnih šansi za postizanje pogodaka.

Mostarci su napadali, ali je prvi udarac u okvir gola imao Željezničar. U 16. minuti Hiroš je bio u šansi, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je Marić to lako odbranio.

Srednji dio prvog poluvremena igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, borbeno i disciplinovano, a u završnici su gosti iz Mostara ponovo krenuli nešto ofanzivnije.

JOŠ SPORTA

U 41. minuti Ćuže je pokušao sa 16 metara, ali njegov šut je bio neprecizan, te je lopta otišla preko gola.

Mnogo zanimljivije drugo poluvrijeme

Početak drugog poluvremena obilježio je prekid utakmice kojeg su prouzročili domaći navijači dimnom zavjesom zbog proslavljanja 103. godišnjice postojanja kluba, a nakon 8 minuta meč je nastavljen.

U 58. minuti Ćorluka je centrirao sa desne strane, sam na drugoj stativi u petercu ostao je Mario Ćuže, ali je neshvatljivo napadač Zrinjskog loše zahvatio loptu, koja je otišla pored gola.

Samo minut kasnije na drugoj strani Boljević je uputio centaršut sa lijeve strane, Krpić je primio loptu, ali je u posljednjem trenutku intervenisala odbrana i spriječila napadača Željezničara da šutne iz velike blizine.

U 61. minuti Ćavar je sjajno uposlio Mulahuseinovića koji je iz prve šutirao, ali za malo pored lijeve stative Vedada Muftića.

Za golmana Željezničara spasa nije bilo u 66. minuti. Topić se sjurio prema šesnaestercu rivala, pravovremeno uposlio Nardina Mulahusejinovića na desnoj strani, a napadač Zrinjskog sigurnim šutem pogodio za vodstvo “plemića”.

FK Željezničar

Očekivala se u nastavku reakcija “plavih” sa Grbavice, no u minutama nakon primljenog pogotka Zrinjski je preuzeo kontrolu nad posjedom lopte.

Željezničar je ipak u posljednjih 10 minuta mogao do pogotka. Radovac je bio u slalomu između protivničkih fudbalera, silovito šutirao, ali je prečka spasila golmana Marića.

Kada ne iskoristite svoju priliku, vrlo često bivate kažnjeni. Upravo se to dogodilo Željezničaru. Nakon brzog kontranapada Malekinušić je uputio dodavanje za Ćavara, koji sa ruba šesnaesterca matira Muftića snažnim šutem.

Zanimljivo, bio je ovo drugi gol Ćavara Željezničaru ove sezone, jednom je pogađao kao član Širokog Brijega, a večeras, nakon transfera, pogodio i za Zrinjski

Nakon 12 minuta nadoknade meč je završen rezultatom 0:2.

Standings provided by Sofascore

Bonus Video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!