Zrinjski promašio penal i propustio priliku da dođe u prednost protiv Boteva u Mostaru

Nogomet 15. aug 202420:27 0 komentara
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog trenutno igraju revanš meč trećeg pretkola UEFA Konefrencijske lige protiv Botev Plovdiva. Nakon pola sata igre tim nema golova, ali je tim Marija Ivankovića promašio penal.

Veliki hendikep desio se Zrinjskog na otvaranju meča. Ni pet minuta nije odigrao Josip Ćorluka i zbog povrede morao je napustiti igru. Umjesto Ćorluke u igru je ušao Kerim Memija.

Već u narednom napadu Martin Sekulić našao se u odličnoj poziciji ispred Marka Marića, ali golman Plemića sjajnom intervencijom spasio je tim Marija Ivanakovića.

Novu veliku priliku imali su predstavnici Bugarske nakon kornera. Antoine Conte lijepo je skočio i zahvatio loptu glavom, ali nova perfektna odbrana Marića spriječila je goste iz Plovdiva da povedu na otvaranju.

Uzvratili su viceprvaci BiH u nastavku, po strani je probio Matija Malekinušić, ali je kasnio na prvu stativu Nardin Mulahusejnović.

Igrala se 20. minuta, kada je irski sudac Robert Hennessy dosudio penal za Zrinjski. Mulahusejnović je šutirao glavom, odbranio je njegov udarac Hans Christian Bernat, ali nakon odbijanca do lopte je stigao Malekinušić koga danski golman ruši u petercu Boteva.

Frano Mlinar je preuzeo odgovornost, ali mu je Bernat uhvatio loptu, poslije jako loše izvedenog jedanaesterca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!