Zvijezda Liverpoola oduševila potezom u teškoj nesreći saigrača

Nogomet 24. jun 202413:18 0 komentara
Foto: REUTERS/Lee Smith

Mađarski nogometni repezentativac Barnabas Varga, koji je ostao nepomično ležati nakon sudara glavama u zračnom duelu tokom dvoboja Mađarske i Škotske u Stuttgartu, u stabilnom je stanju, a zbog loma kosti lica morat će na operaciju.

Više od 50.000 gledatelja na stadionu u Stuttgartu zanijemilo je u trenutku kad je došlo do sudara Varge i škotskog čuvara mreže Angusa Gunna, nakon kojeg je mađarski nogometaš ostao nepomično ležati na travnjaku. Odmah su ga okružili njegovi suigrači i postavili u bočni položaj do dolaska liječničke ekipe.

Uskoro su oko nesretnog mađarskog nogometaša podignuti pokrivači kako bi ga sakrili od kamera, a nakon višeminutnog pružanja pomoći Vargu su sa zaštitnim ovratnikom i na nosilima iznijeli s terena te hitno prevezen u najbližu bolnicu.

Sjajno se u strašnoj situaciji snašao kapiten mađarske reprezentacije Dominik Szoboszlai. Dok su drugi samo stajali, on je sa samo 23 godine reagirao kao pravi vođa.

Kada je vidio da osoblje ne reagira dovoljno brzo, sam je zgrabio nosila i krenuo prema povrijeđenom Vargi, a kasnije je pomogao razvući deke koje su poslužile kao zasštita kako bi se zaštitio ozlijeđeni igrač.

Foto: REUTERS/Angelika Warmuth
Foto: REUTERS/Lee Smith
Foto: REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Mađarska je u samoj završnici zabila za konačnih 1:0, a Szoboszlai je gol proslavio tako što je u zrak digao Vargin dres.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!