Američka gimnastičarka se žalila na oduzimanje medalje na OI

Ostali sportovi 17. sep 202413:45 0 komentara
Gabriel BOUYS / AFP

Žalbu američke gimnastičarke podržava Olimpijski i Paraolimpijski komitet SAD, koji smatra da je oduzimanje njene medalje bilo "nepravedno".

Advokati američke gimnastičarke Jordan Chiles uložili su žalbu pred Vrhovnim saveznim sudom Švajcarske kako bi osporili oduzimanje bronzane medalje koja joj je, kratkotrajno, bila dodijeljena na Olimpijskim igrama u Parizu.

Gimanstičarka (23) je prvobitno završila na četvrtom mjestu u parteru, ali joj je dodijeljena bronzana medalja zahvaljujući reviziji njenog rezultata, što joj je omogućilo da pretekne Rumunku Anu Barbosu.

Rumunski tim je međutim osporio odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) i ta žalba je usvojena jer je naknadno utvrđeno da je Chiles zatražila reviziju rezultata sa zakašnjenjem.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je zbog toga „vratio“ bronzanu medalju Rumunki. Advokati američke gimnastičarke sada tvrde da su uputili žalbu švajcarskom Saveznom vrhovnom sudu, jer navodno imaju video dokaze da je Jordan Chiles uputila zahtjev za reviziju na vrijeme.

Oni su osudili i „ozbiljan sukob interesa“ u korist Rumunke tokom donošenja odluke CAS-a jer je jedan član porote radio nekoliko godina kao savjetnik za Rumuniju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!