Faith Kipyegon do trećeg zlata s olimpijskim rekordom

Ostali sportovi 10. aug 202421:52 0 komentara
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Kenijska atletičarka Faith Kipyegon po treći put zaredom osvojila je naslov olimpijske pobjednice u utrci na 1500 metara, a pritom je na Stade de Franceu postavila i novi olimpijski rekord (3:51.29 minuta) u utrci u kojoj je još šest trkačica postavilo osobne rekorde.

Kipyegon prije mjesec dana na istoj stazi postavila i svjetski rekord (3:49.04), a nitko ju nije uspio ugroziti ni u pohodu na treće olimpijsko zlato.

Do završnih 300 metara se držala u vodećoj skupini, a onda je zasjela na čelo i više nije ispuštala vodstvo. Svoj prijašnji olimpijski rekord iz Tokija (3:53.11) poboljšala je za gotovo dvije sekunde.

No, iza leđa trostruke svjetske prvakinje vođena je velika borba za preostala dva odličja. Do srebra je dotrčala Australka Jessica Hull (3:52.56), a bronzu je u posljednjim metrima uspjela osvojiti Britanka Georgia Bell (3:52.61) s novim nacionalnim rekordom, nadmašivši sunarodnjakinju Lauru Muir, koja je u Tokiju prije tri godine bila druga, dok je u Parizu završila na petom mjestu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!