Futsal utakmica podigla mnogo prašine: Velež optužuje za nacionalizam i nasilje, MNK Čapljina: Nismo odgovorni za ponašanje pojedinaca

Ostali sportovi 10. mar 202416:33 0 komentara
Futsal Klub Velež

Malonogometni klub Čapljina i Futsal klub Velež Mostar u Čapljini su odigrali utakmicu Prve Futsal lige FBiH, a ulog je bio plasman u playoff za Premijer ligu.

S obzirom na veliki ulog u Čapljini je bilo i negativnih emocija koje su u nekim slučajevima izašle iz okvira sportskog ponašanja i fair playa.

Nakon utakmice se oglasio Futsal Klub Velež Mostar.

“Igrači i navijači Futsal kluba Velež bili su mete nacionalističkih uvreda i fizičkog napada pri čemu su dva igrača Veleža povrijeđena, a tokom utakmice svjedočili smo veličanju takozvane Herceg Bosne. Pozivamo Nogometni/Fudbalski savez da adekvatno reaguje i sankcioniše nesportsko ponašanje.”

Iz kluba također navode: “Čestitamo našim igračima na sjajnoj igri i zalaganju. Tokom cijele sezone smo porodica i mnoge smo iznenadili našim rezultatima, ovo je tek početak jedne sportske priče.”

Iz Malonogometnog Kluba Čapljina danas su reagovali, ogradivši se od dijela publike koji je pravio probleme.

“MNKČ je kao organiztor poduzeo sve zakonski propisane radnje za postizanje što većega stupnja sigurnosti te u suradnji sa PU Čapljina, MUP-om HNŽ/K te profesionalnom zaštitarskom agencijom osigurao dovoljan broj službenih lica za održavanje javnog reda i mira. (…) Kao kolektiv MNKČ kao niti jedan drugi sportski kolektiv u BiH ne može utjecati na izgovorene riječi pojedinaca na tribinama, a nažalost znamo da takav riječnik i na mnogo većim razinama iznad Prve futsal lige FBiH uključuje uvrede i psovke”, naveli su između ostalog iz Malonogometnog Kluba Čapljina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!