Isplivali detalji o smrti 18-godišnje sportistkinje: Da li se mogao izbjeći smrti ishod?

Ostali sportovi 09. okt 202410:00 0 komentara
Foto: Instagram

Svijet je krajem septembra potresla vijest o smrti mlade švajcarske biciklistkinje koja je podlegla povredama dan nakon teškog pada na uličnoj trci na Svjetskom prvenstvu za juniorke. Šokantni su i podaci koji ukazuju na veliki propust Svjetske biciklističke organizacije u ovom slučaju.

Muriel Furrer (18) preminula je 27. septembra u bolnici u Zurichu, dan nakon pada na trci, potvrdili su tada Međunarodna biciklistička federacija, Švicarska biciklistička federacija i lokalni Organizacioni odbor.

Ona je zadobila teške povrede glave, a helikopterom je prebačena u bolnicu u Zurich gdje je hitno operisana i gdje je podlegla povredama.

Tokom trke je padala kiša, a mediji u Švicarsko navode da je do nesreće došlo u šumi iznad Kusnahta.

U utorak su objelodanjeni i detalji tragedije, a rasplet događaja koji je pokazala istraga ukazuje na to da je tragičan ishod mogao da bude izbjegnut te da je Međunarodna biciklistička federacija napravila veliki propust.

Ona je sa kolovoza izletjela u šumu oko 11 satii 4 minuta i na mjestu nesreće ležala između 90 i 100 minuta, navodi Blik.

U bolnicu je stigla tek u 13.35, dva i po sata nakon nesreće.

Blik navodi da je prespora reakcija medicinskog tima zapravo posljedica loše organizacije, ali nema potvrde da li će Međunarodna biciklistička federacija snositi ikakve posljedice za svoj organizacioni propust.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!