Sve po starom na UFC 307: Pereira opet obranio naslov u poluteškoj kategoriji!

Ostali sportovi 06. okt 202410:22 0 komentara
Stephen R. Sylvanie-Imagn Images

Izgledalo je da Khalil Rountree Jr. ima dobar plan na UFC 307 u Salt Lake Cityju, ali na kraju je Alex Pereira opet pokazao svoje vještine.

Rezultat – nokaut u četvrtoj rundi i dodatni dokaz da je Pereira zastrašujuća osoba, a i dalje UFC prvak u poluteškoj kategoriji. Sve se završilo kada je Pereira izveo kombinaciju koja je Rountreeja ostavila sagetog, no krv je već ranije počela teći. Publika u Delta Centru svjedočila je tome kako potpuno razbija svog protivnika.

Šteta je bila toliko ozbiljna da je Rountree morao prekinuti svoj postfight intervju jer mu je nos opet počeo krvariti.

Pereira je u prvoj rundi pristupio kao i obično, stojeći visoko ispred svog protivnika i pokušavajući ga preplaviti snagom i strahom. Međutim, Rountree je bio jednako opasan udarač, a njegov ljevoruki stav otežao je procjenu Pereire.

Izazivač je u ranim trenucima pogodio nekoliko čistih udaraca, a i Pereira je imao svoje trenutke, no situacija je bila drugačija nego u njegovim prethodnim borbama za naslov, gdje je obično brzo završavao protivnike.

Prava akcija dogodila se prema kraju druge runde kada je Rountree snažnim desnim udarcem nakratko srušio Pereiru. Unatoč tome, Rountree je nastavio napadati, održavajući frenetičan tempo koji ga je ostavio da hvata zrak uz ogradu između rundi.

Suci su Rountreeju dali prednost u prve dvije runde, no Pereira je mirno nastavio s borbom. Počeo je preuzimati kontrolu u trećoj rundi i napadao sve jače, dok je protivnik gubio snagu.

Pereira je bio predator, a Rountree je krvario. Sve se završilo na uobičajen način na UFC 307.

Ova pobjeda dodatno ojačava status Pereire. Što se tiče sljedećih koraka, Brazilac je rekao da je otvoren za prelazak u tešku kategoriju, ali je naglasio da bi volio ostati u poluteškoj kategoriji. Bez obzira gdje završi, to će vjerovatno biti loša vijest za borce u toj kategoriji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!