Sudije iz Srbije proglašene najboljima, pa doživotno suspendovane zbog namještanja utakmica!

Rukomet 24. sep 202415:26 0 komentara
FENA

Srpski rukometni arbitri Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski doživotno su suspendovani iz svih EHF aktivnosti, pošto su bili umiješani u slučajeve namještanja utakmica.

Ovu informaciju preneo je portal „Hand news“, a srpski arbitri više neće moći da sude evropske kupove pod okriljem EHF, kao ni evropska prvenstva, a čeka se odluka Rukometnog saveza Srbije da li će ih suspendovati i iz aktivnosti na nacionalnom nivou.

Kako prenosi ovaj izvor, srpski arbitri Pandžić i Mošorinski sudili su prošle sezone posljednju evropsku i međunarodnu rukometnu utakmicu, pošto su umiješani u slučajeve namještanja.

JOŠ SPORTA

Navodi se i da je na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora, EHF diskretno saopštio da je donio nedvosmislenu odluku u vezi sa srpskim dvojcem, Aleksandrom Pandžićem i Ivanom Mošorinskim, umiješanim u aferu namještanja utakmica Lige šampiona.

Iako je EHF Rukometni tribunal ovog ljeta zatvorio slučaj i to novčanom kaznom od 2.000 eura svakom od dvojice sudija, Izvršni komitet Evropske federacije je zatražio doživotnu zabranu za njih na međunarodnim i evropskim turnirima. Navodno, arbitri nisu pomogli u istrazi i rješavanju, odnosno rasvjetljavanju slučaja.

Zahtjev o suspenziji je stoga razmotren i dvojica sudija su skinuta sa spiskova zvaničnika EHF za takmičenja pod njegovim okriljem.

Zanimljivo je da su Mošorinski i Pandžić u 2022. godini izabrani za najbolji rukometni sudijski par u izboru Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije.

Sudijski dvojac bio je u centru pažnje i na početku sezone u Srbiji jer je Vojvodina pred prvo kolo i duel sa Partizanom tražila njihovo izuzeće i navela da zbog navijača ne može da im garantuje bezbjednost na meču.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!