Alcaraz nakon četiri seta stigao do četvrtfinala Wimbledona

Tenis 07. jul 202419:08 0 komentara
REUTERS/Paul Childs

Treći teniser svijeta Carlos Alcaraz ostao je u pohodu na obranu naslova wimbledonskog pobjednika, a do svog drugog četvrtfinala u All England Clubu stigao je pobjedom 6-3, 6-4, 1-6, 7-5 protiv Francuza Uga Humberta (ATP - 16.).

Alcarazov četvrtfinalni suparnik će biti pobjednik dvoboja između Amerikanca Tommyja Paula i Španca Roberta Bautiste Aguta.

Nakon što je u prva dva seta triput slomio suparnikov servis, a nijednom nije izgubio gem na svom početnom udarcu, činilo se da će trostruki Grand Slam pobjednik lakoćom doći među osam najboljih na ovogodišnjem Wimbledonu. No, Humbert se nije namjeravao predati. U trećem setu je Alcarazu prepustio samo jedan gem.

Španac je u četvrtom setu poveo sa 3-1, samo da bi izgubio tri gema zaredom i kod Humbertovog vodstva 4-3 bio suočen s tri povezane ‘break’-lopte (0-40). Branitelj naslova se izvukao, kod 5-5 došao do novog ‘breaka’ te prvu meč-loptu pretvorio u prilično teško izborenu pobjedu.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!