Andrea Petković: Đoković i Nadal ponekad usporavaju igru, Sinner nikada

Tenis 12. sep 202408:24 0 komentara
Mike Frey-Imagn Images

Andrea Petković, bivša njemačka teniserka srbijanskog porijekla, komentariše teniske aktuelnosti u svom blogu ili na TV i ne krije ushićenje igrom novog šampiona US Opena.

“Svakome ko kaže da je Sinnerov tenis ponekad dosadan, preporučujem mu da ga gleda uživo – kaže nekada deveta teniserka svijeta čiji otac Zoran je odigrao jedan meč za reprezentaciju Jugoslavije u Davis Cupu. Ono što se ne vidi na televiziji je jedna nevjerovatna činjenica, Jannik još jače udara lopticu kada su prelomni trenuci meča. Čak ni Novak Đoković ili Rafael Nadal to ne rade. I oni ponekad iz taktičkih razloga uspore kada su odlučujući poeni. Sinner uvijek udara veoma jako i, pomalo nelogično, što jače udara, to je sigurniji. Zaista nevjerovatno!”

Andrea je oduševljena i načinom na koji se Italijan kreće.

“Uvijek u perfektnom balansu, kao da se skija niz planinu. Na jedan veoma lijep način. Nije važno koliko jako udara, nikada ne gubi ravnotežu.”

Kaže da Sinner neopravdano ponekad izvlači deblji kraj u poređenju sa Carlosom Alcarazom:

“Zašto se ljudima više sviđa Carlos? Kada Jannik ne igra dobro, odmah kažu da igra dosadno. Kada Alcaraz gubi, on i dalje djeluje veoma zabavno i zato su mu navijači naklonjeniji. Ali kada Sinner odlično igra, on je najatraktivniji na svijetu.”

Impresionirana je trijumfom Aryne Sabalenke na US Openu:

“Ranijih godina su joj pobjede često izmicale. Gubila je u New Yoruku za redom od Leylah Fernandez 2021., Ige Swiatek 2022., Coco Gauff 2023., uvijek u tri seta. Ali sada je uspela. Sa prosječno najbržim forehandom na turniru, da dobro ste pročitali, i među teniserkama i teniserima, popela se na šampionsko postolje izgubivši samo jedan set. Borbenost je Arynin zaštitni znak, ona je najbolja teniserka na tvrdim podlogama u sezoni.”

Nijemica ističe i temperament Bjeloruskinje:

“Iako nije rođena u New Yorku kao Emma Navarro ili Paula Badosa, iako nije rođena u državi New York kao Jessica Pegula, ali ona je postala prava Newyorčanka po ponašanju. Bučna, harizmatična, briljantna, haotična, ubedljiva i veoma zgodna. Volim je baš kao što volim New York.”ž

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!