Đoković ispričao kada se zbližio s Nadalom: „Sad možemo da pijemo mojito na plaži“

Tenis 23. okt 202417:35 0 komentara
Michael Dodge/Getty Images

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković podijelio je iskustvo posljednjeg meča koji je odigrao s Rafaelom Nadalom.

On je Nadala pobijedio u borbi za treće mjesto na turniru u Riyadhu 6 Kings Slam dok su u finalu igrali Jannik Sinner i Carlos Alcaraz.

To je bio posljednji meč njih dvojice, mada nezvanični, dok je i u zvaničnom Novak slavio na Olimpijskim igrama u Parizu prije samo tri mjeseca.

Zaokruženo je veliko rivalstvo gdje je Đoković imao 31 pobjedu, a Nadal 29 u onim takmičarski bitnim okršajima i obojici će to faliti.

„Da budem iskren, nije to toliko o pobjedi u meču koliko je bilo samo da pokušamo da uživamo u svakom trenutku posljednjeg meča koji ćemo odigrati. Imali smo 60+ mečeva u rasponu od 19 godina i bilo je emotivno, bio je drugačiji osjećaj na terenu. Uvijek je jedinstveno i posebno kad igram protiv njega, ali što smo se više bližili povlačenju i posljednjem meču. Znalo se da će jedan od nas morati da se povuče prvi i znate, stvarno mi je drago što smo dobili još jednu šansu da igramo ovde u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji, pred nevjerovatno strastvenom publikom, koja je pokazala da zna da cijeni obojicu, posebno njega zbog borbenosti. Vidjeli ste da je pogodio neke nevjerovatne winnere kad sam servirao za meč i pokazao je još jednom zašto je on Rafael Nadal, legenda i ikona našeg sporta. Čast i zadovoljstvo što sam još jednom dijelio teren s njim“, rekao je Đoković.

Na pitanje da li pamti neke posebne uspomene, naveo je jednu posebnu iz Kolumbije baš u godini kad je imao najveću dominaciju nad najvećim rivalom i sedam pobjeda.

„Mnogo ih je. Mnogo smo se lijepo zabavili u Kolumbiji kad smo tamo igrali meč 2011. To je bio prvi put kad sam ga malo upoznao privatno, van terena. Večerali smo zajedno, privatno smo provodili vrijeme. Pričali smo o životu, tenisu i takvim stvarima. Rivalstvo je bilo intenzivno, igrali smo svake godine u posljednjih 19, 20 godina po više puta. Nijedno drugo rivalstvo nije imalo toliko mečeva. Intenzivno i nije bilo lako biti blizak. Zato sam na terenu rekao da ćemo sad popiti mojito na plaži i da će sve biti opuštenija perspektiva. Divno je bilo vidjeti ga s porodicom. Postao je otac prije koju godinu. Nevjerovatno je. Dok sam igrao, prebirao sam po glavi mečeve koje smo igrali. Poseban trenutak i pamtit ću to dugo vremena“.

Ističe i da nema sumnje da će mu sve ovo sa Rafom faliti, kada se Španac bude povukao poslije novembarskog Davis Cupa.

„Sigurno će mi nedostajati naši mečevi, najveći turniri, svuda smo igrali, na svakoj najvećoj sceni. Rivalstvo s njim, Rogerom i naravno Andyjem Murrayom, to je ostavilo veliki trag u posljednjih 20, 25 godina i nadam se da će to dugo ostati u umovima ljudi“, rekao je Novak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!