Đoković postidio i razbio Ebdena: Australac nudio reket publici da igraju mjesto njega (FOTO)

Tenis 27. jul 202415:14 0 komentara
REUTERS/Edgar Su

Novak Đoković demonstrirao je silu i pobijedio Matthewa Ebdena u 1. kola teniskog turnira na Olimpijskim igrama. Teniser iz Srbije u meču koji je trajao samo 54 minute savladao je Australca 2:0 po setovima (6:0; 6:1).

Drugi teniser svijeta i prvi nosilac na Igrama, doslovno je pomeo Australca u prvom setu. Samo 25 minuta trebalo je Novaku da u potpunosti nadigrao Ebena, napravio tri brejka i ne prepustivši protivniku niti jedan gem (6:0).

Superiornost je osvajač 24 grand slam napravio, vidno motivisan i u nastavku meča. Uz dva brejka stigao je sa svega dvadesetak minuta do 4:0 i jasno je bilo da meč ide samo u jedno smjeru. Impersivni Novak nanizao je tako deset gemova na ovom susretu.

REUTERS/Edgar Su

Kada je na semaforu stajalo (6:0; 2:0), 36-godišnjak je ponudio reket prema publici, uz vjerovatnu poruku: “Želi li neko umjesto mene da zaigra?”. Naravno radilo se o šali, ali teniser iz Australije bio je totalno nemoćan u ovom meču, pa mu ništa nije preostalo, nego da se malo i našali na svoj račun.

Australski veteran je na kraju uspio doći do prvog osvojenog gema, pri vodstvu Đokovića 4:0 u drugom setu.

Đoković je sigurno odservirao, a rutinski napravio još jedan brejk i završio meč (6:1).

REUTERS/Edgar Su

U drugom kolu najbolji teniser svih vremena čeka pobjednika duela Rafael Nadal – Marton Fucsovics. Taj susret na programu je sutra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!