Gde je Nadal? Eno ga u Grčkoj, sprema se za Olimpijske igre

Tenis 09. jul 202411:51 0 komentara
REUTERS/Violeta Santos Moura

Nije Grčka ovog ljeta magnet samo za turiste. I Rafael Nadal je tamo. Doduše ne da bi se kupao, nego da se priprema za Olimpijske igre i promoviše svoju akademiju na trećem prstu Halkidikija, na Kasandri.

Naravno, logično je i da se nosilac zlatne medalje iz Pekinga 2008, priprema u postojbini Igara, ali ipak je posao prioritet u ovom slučaju. Nadal ima sjajne uslove i kod kuće na Malloric, ali dobro je da bude viđen i na ostalim lokacijama, gdje ima akademije. Uostalom, uskoro će biti vlasnik sličnog objekta i u Draču u Albaniji, piše Sport Klub. 

Nadal nije ni prekidao da trenira na šljaci. Posljednji turnir je odigrao na Roland Garrosu, gdje je u prvom kolu eliminisan od Alexandera Zvereva. Sezonu na travi u potpunosti je preskočio, ni na Wimbledon nije htio da ide, iako je tamo dva puta osvajao titule.

Kralj šljake se na teren vraća odmah poslije londonskog grand slama a za prvo takmičenje je izabrao Bastad. Čak će igrati i u dublu, za partnera je izabrao Caspera Ruuda.

Konkurencija u ovom švedskom ljetovalištu će biti veoma jaka: prijavljeni su i Jannik Sinner i Andrey Rublev, a posebnu atrakciju će predstavljati Leo Borg, sin legendarnog Bjerna. Kako je za očekivati da se i tata pojavi, to znači da će u Bastadu igrati dvojica najuspješnijih tenisera Roland Garrosa u historiji – Nadal ima 14 titula, a Borg šest.

Očigledno je da je Španac sada mnogo dalje od odlaska u penziju nego što je bio proljetos. U Monte Karlu nije mogao da igra, u Madridu su mu spremili oproštaj za svaki slučaj, dok u Parizu takvu ceremoniju nije htio da prihvati. Nadalovi zdravstveni problemi su, bar za sada, potisnuti ili zaliječeni i on želi ponovo da se takmiči.

View this post on Instagram

A post shared by Nordea Open (@swedishopen)

Prema komentarima sa treninga, jedno je očigledno, spremiće se maksimalno za olimpijski Roland Garros a koliko će to biti konkurentno za medalje, to ćemo morati pričekati da bi saznali. Nema ni dileme da ako Nadal bude mogao da se takmiči bez bolova u narednim mjesecima, i dogodine će igrati.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!