„Kad je pravi, Novak je najbolji na svijetu, čak i na šljaci“

Tenis 07. apr 202212:39 0 komentara
Novak Đoković
Novak Đoković (REUTERS/Christian Hartmann)

Patrick Muratoglou, trener Serene Williams, smatra da će Roland Garros ove sezone biti najotvoreniji u posljednjih deset-petnaest godina.

Titulu brani Novak Đoković, koji je prošle sezone u finalu bio bolji od Stefanosa Tsitsipasa.

„Roland Garros će biti najotvoreniji u posljednjih 10-15 godina. Ipak, ako Đoković ostvari mnogo pobjeda na šljaci do Roland Garrosa, neće biti tako otvoreno. Kada je na svom maksimumu, Novak je najbolji na svijetu, čak i na šljaci. Znam da zvuči čudno to reći kada se pogledaju Rafine titule na Roland Garrosu (13), ali ako pogledate brojeve, Novak je Rafu savladao mnogo puta na šljaci“, kaže Muratoglou.

U finalu 2020. godine je Nadal deklasirao Đokovića u tri seta, ali mu se Novak revanširao u polufinalu prošle sezone sa 3-1 u setovima.

„Ako se ponovo budu sastali u završnici turnira, prošlogodišnji meč će im sigurno biti u glavama. Rafa će biti napet, a Novak će biti znatno agresivniji jer će sa više samopouzdanja ući u meč“.

Nadal je trenutno povrijeđen, propustiće Monte Carlo i vjerovatno Barcelonu, a vidjećemo hoće li biti spreman do Madrida.

„Hoće li Novak osvojiti sve dok se Rafa ne vrati? To bi promijenilo situaciju jer bi napunilo Novaka samopouzdanjem. Ipak, neće mu biti lako, pošto nema mečeve u nogama“, zaključuje Muratoglou.

Roland Garros je na programu 22. maja, a dotad se igraju tri mastersa na šljaci – Monte Carlo, Madrid i Rim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!