Novi šok za Nadala: Auger-Aliassime savladao Španca u Torinu

Tenis 15. nov 202216:10 0 komentara
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Felix Auger-Aliassime savladao je Rafaela Nadala 2:0 (6:3; 6:4), poslije skoro dva ssata tenisa u meču drugog kola Zelene grupe Završnog mastersa u Torinu.

Prvi gem trajao je najduže u prvom setu na servisu Auger-Aliassimea. Nadal je propustio i dvije brejk lopte, pa je gem pripao šestom teniseru svijeta.

Zatim je uslijedilo pet gemova, gdje su oba tenisera bila sigurna na svojim servisima.

Pri rezultatu 3:3 u prvom setu, naredni je bio skoro preslikan kao prvi. Ponovo je Rafa imao protiv Felixa dvije brejk lopte koje nije iskoristio, pa je Kanađanin poveo 4:3.

Naredni gem donio je prvi brejk, Auger-Aliassime iskoristio je odmah prvu brejk šansu i poveo 5:3 u najboljem trenutku. Uslijedila je onda rutinska reakcija dvadesetdvogodišnjaka, koji je u bitnom gemu dozvolio jedan poen Nadalu i poveo 1:0 u setovima (6:3).

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Drugi set dobrim servisima otvorila su i jedan i drugi teniser, ali već u trećem gemu Felix uzima brejk. A zatim i potvrđuje osvojeni brejk i dolazi do 3:1 u drugom setu.

Mogao je Auger-Aliassime i do 4:1, ali nije iskoristio brejk šansu u petom gemu drugog seta, tako da je osvajač 22 grand slam titule smanjio na 2:3.

Sljedeći gem ponovo je teniser sa Mallorce imao jednu brejk priliku, ali mladi Kanađanin je i to spasio i poveo 4:2.

Drugi teniser svijeta ubacio je u brzinu više i uzeo gem bez izgubljenog poena, ali to nije pokolebao Aliassimea koji lako dolazi do 5:3.

Došao je Aliassime na dva poena od meča, ali je pri rezultatu 30:30 Nadal povezao dva dobra servisa i smanjio na 5:4.

Hladnokrvno bez ikakvih problema mladi teniser iz Kanade odservirao je za pobjedu i slavio drugi put u karijeri protiv Nadala.

Trenutni omjer između dva tenisera je 2:2. Felix je u ovoj godine već ranije pobjedio Španca na egzibiciji u Engleskoj, a Rafa je slavio 3:2 na Roland Garrosu u osmini finala također ove godine i 2:0 u Madridu u 1/16 finala.

Bio je ovo drugi vezani poraz za Nadala, koji je izgubio i od Fritza u prvom kolu i sada je u teškoj poziciji, ali ima još matematičke šanse za plasman u play-off.

Drugi meč Zelene grupe igraju večeras Taylor Fritz i Casper Ruud od 21 sat i taj meč možete pratiti na Sport Klubu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!