Sinnerov hat-trick protiv Đokovića: Nije (još) vrijeme za stotu!

Tenis 13. okt 202412:44 0 komentara
Jannik Sinner i Novak Đoković (REUTERS/Tingshu Wang)

Polufinale Davis Cupa. Polufinale Australian Opena. Finale Šangaja. Jannik Sinner je u seriji protiv Novaka Đokovića i sada je neriješeno u njihovom rivalstvu - 4:4.

Ova nedjelja, 13. oktobar 2024. godine, ličio je kao odličan dan za 100. titulu u karijeri Srbina. Da bi se to i dogodilo, najtrofejniji teniser svih vremena morao je da savlada, kako je i sam priznao, najboljeg na svijetu i favorita u današnjem finalu. Možda baš tako i trebalo da bude, ali…

Poslije jednog lošeg voleja u taj-brejku prvog seta, a potom još jednog nesigurnog izlaska na mrežu za prvi brejk na meču sredinom drugog seta, Italijan je dobio taman koliko mu je bilo potrebno za treću uzastopnu pobjedu nad srbijanskim teniserom: (4) Novak Đoković – (1) Jannik Sinner 6:7 (4:7), 3:6.

“Teško je reći…”, odgovorio je novi šampion u prvom intervjuu poslije finala upitan za to kako je stigao do četiri pobjede nad Đokovićem u posljednjih pet duela.

“Morate da koristite svoje šanse, jer vam on neće dati mnogo prilika. On je legenda našeg sporta i jako je teško igrati protiv njega”, dodao je 14 godina mlađi teniser.

Četvorostruki šampion Šangaja i najbolji ritern igrač svih vremena iz 11 pokušaja nije uspio da stigne do 40:40 na Sinnerov servis, a kamoli do brejk lopte.

“Broj 1” je ubacio preko 76 posto prvih servisa u prvom pojavljivanju u finalu pretposljednjeg mastersa sezone, tako da mu je apsolutno zasluženo pripala titula vrijedna 1.000 ATP poena i 1.262.220 dolara.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!