Spektakl u Brisbaneu: Nadal i Thiem kao u najboljim danima

Tenis 02. jan 202412:34 0 komentara
REUTERS/Loren Elliott/File Photo

Do rezultata 5:5 u prvom setu gledali smo ravnopravan duel dvojice tenisera koji traže povratak u vrh nakon teških povreda i operacija sa kojima su se suočavali relativno skoro.

Od kada je “pao“ prvi brejk, na terenu je postojao samo jedan igrač: Rafael Nadal – Dominik Thiem 7:5, 6:1 u 1. kolu Brizbejna.

U većem dijelu meča gledali smo tenis koji je podsjećao na najbolje dane dvojice rivala, a ne njihov povratnički duel u 1. kolu turnira Serije 250.

I Alejandro Davidovich Fokina nije očekivao da će vidjeti ovakvog Rafu, pa je iz hotelske sobe tvitnuo da je teško povjerovati da Nadal nije igrao godinu dana.

Nadal je povratkom na ATP tur nastavio i uspon na vječnoj listi tenisera sa najviše pobjeda, na kojoj je pretekao Ivana Lendla i sada zauzima četvrto mjesto iza Jimmyja Connorsa, Rogera Federera i Novaka Đokovića.

U većem dijelu prvog seta, vodio se pravi rat sa osnovne linije sa koje je trenutno 672. teniser svijeta slao “bombe“ iz forhenda, a 98. uzvraćao “trejdmark“ bekhendom.

Nije bilo ni šanse za brejk do Nadalovog vodstva od 6:5, kada je Austrijanac trebalo drugi put da servira za ostanak u setu. Prve tri nije, ali četvrtu brejk šansu lijevoruki as sa Mallorke jeste iskoristio za vodstvo od 1:0 u setovima.

Pogledajte odlučujući gem na meču.

Ispostavilo se da od tada nije više imao ravnopravnog takmaca na prilično brzoj podlozi u Brizbejnu.

Nadal će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Aslan Karatsev – Jayson Kubler.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!