Teniska zvijezda o skandalu u boksu: Muškarac bije ženu, neshvatljivo

Tenis 02. aug 202410:53 0 komentara
REUTERS/Tracey Nearmy

Bura na Olimpijskim igrama oko učešća Imane Khelif u ženskom boksu ne stišava se. Dokazani muškarac je savladao Italijanku Angelu Carini, zapravo, Italijanka je predala meč, a povodom tog događaja oglasio se i Andrey Rublev, ruski teniser.

Rublev je na svom Instagram nalogu uputio riječi podrške Angeli Carini, a takođe i izrazio nezadovoljstvo dopuštanjem da se Imane Khelif takmiči u ženskoj konkurenciji.

Foto: Instagram / Andrey Rublev

Ruski teniser je ovim riječima uputio podršku Carini:

“Ljudi se bore protiv nasilja, protiv nasilja u porodici, protiv nasilja prema ženama, djeci, protiv bilo kakvog vida nasilja. Način na koji sam odrastao, od kada sam bio dijete, jeste da sam naučen da štitim žene. Nije važno kakva je situacija bila sa ženom, ali ništa ne može biti vrijedno da muškarac fizički povredi ženu. A sada, na najvećem i najbitnijem sportskom događaju, Olimpijskim igrama, gledamo uživo kako muškarac koji sebe identifikuje kao ženu udara drugu ženu (govoreći da su to jednaka prava u boksu) i niko to ne zaustavlja“, rekao je Rublev i dodao:

“Ako bi se muškarac identifikovao kao dijete, da li bi mu dozvolili da se takmiči na dječijem boks turniru? Ovo je nešto što nikada neću razumjeti. Veoma mi je žao izbog italijanske predstavnice koja se dugo pripremala za ovaj momenat“, istakao je ruski teniser.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!