Panika u Gruziji: Poplava oslobodila lavove i medvjede

Svijet 14. jun 201511:59 > 12:54
Izvor: Youtube

Gruzijska policija u nedjelju je u glavnom gradu Tbilisiju pokušavala uloviti divlje zvijeri koje su se zbog poplava koje su uništile gradski zoološki vrt razbježale po ulicama grada, prenose ruski mediji.

Među odbjeglim životinjama je i šest tigrova, šest lavova i osam medvjeda. Ukupno je pobjeglo više od 30 opasnih životinja a neke su se utopile u poplavama koje su pogodile zoološki vrt, prenosi RIA novosti.

Policija je kod dječje bolnice ustrijelila šest vukova, a građane je pozvala da ne napuštaju domove kako ne bi stradali, javio je kanal Rustavi 2.

Na području zoološkog vrta pronađena su i tijela tri osobe.

U poplavama je stradalo najmanje osam ljudi. Poplave su u noći subotu na nedjelju pogodile glavni grad Gruzije Tbilisi, a ima i nestalih u bujicama, izvijestili su u nedjelju gruzijski mediji.

Snažne kiše pretvorile su rijeku Vere koja teče kroz Tbilisi u bujicu koja je odnijela desetke zgrada i automobila.

“Deseci obitelji ostali su bez domova jer su njihove kuće uništene ili teško oštećene u glavnom gradu. Ima i žrtava”, kazao je novinarima zamjenik gradonačelnika Tbilisija Irakly Lekvinadze dodajući da prve procjene govore o štetama koje se kreću oko deset milijuna dolara.

Predsjednik Giorgi Margvelashvili izrazio je sućut obiteljima stradalih i oberćao brzu pomoć u obnovi.