Erdogan: Netanyahu kao Karadžić, neće moći izbjeći prokletstvo

Svijet 27. maj 202415:18 1 komentar
Recep Tayyip Erdogan (AHMAD AL-RUBAYE/Pool via REUTERS/File Photo)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je danas da će Turska učiniti "sve što je moguće" da "barbarska" vlast i Benjamin Netanyahu polože račune, uporedivši izraelskog premijera sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem i Adolofom Hitlerom.

“Turska će učiniti sve što je moguće da ove barbare i ove ubice koji nemaju nikakve veze sa čovječnošću, pozove na odgovornost”, rekao je Erdogan o izraelskom napadu na grad Rafu u Pojasu Gaze, početom prošlog vikenda.

On je dodao da je “masakr, dan poslije apela Međunarodnog suda pravde da se obustave napadi još jednom pokazao okrutno i izdajničko lice terorističke države”.

“Baš kao Hitler, Milošević, Karadžić i drugi faraoni historije kojima se dive, neće moći da izbjegnu prokletstvo”, rekao je Erdogan.

Palestinske vlasti i Hamas su optužili Izrael da je izvršio masakr gađajući centar za raseljene osobe nedaleko od Rafe, na jugu Pojasa Gaze, gdje je poginulo najmanje 40 ljudi i 64 je ranjeno. Izraelska vojska je saopštila da su meta bili “teroristi”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare