Novi detalji: Napadač prije stravičnog napada u Teksasu, ustrijelio svoju baku

Svijet 25. maj 202207:51
Izvor: REUTERS/Nuri Vallbona

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje 19 djece i dvije odrasle osobe. Do pucnjave je došlo 11:17 sati po teksaškom vremenu (19:18 sati po našem vremenu) u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa.

Vjeruje se da je osumnjičeni Salvador Ramos ustrijelio i svoju baku prije nego što se uputio u osnovnu školu, gdje je u sumanutom napadu ubio 19 djece i dvije odrasle osobe, kazala su tri izvora CNN-u.

“Baka je hospitalizirana i u kritičnom je stanju”, rekao je Erick Estrada iz teksaške policije.

Masakr u osnovnoj školi u Teksasu: Ubijeno 19 djece i dvoje odraslih

Također, napadač je samo tri dana prije masakra u školi na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se nalaze dvije puške.

Napadač iz Teksasa 3 dana prije masakra na Instagramu objavio fotografiju oružja

Fotografija je objavljena na storyju korisnika “salv8dor_”. Brojne školske kolege potvrdile su da taj profil pripada osumnjičenom napadaču Salvadoru Ramosu, kojeg je policija ubila tokom napada.

Podsjetimo, vlasti su objavile da je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru u osnovnoj školi u Južnom Teksasu oko 130 kilometara zapadno od San Antonija, usmrtivši najmanje 19 djece i dvije odrasle, prije nego je i sam usmrćen kada je intervenisala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.

Dva policajca su lakše ranjena, a djevojčica i jedna starija osoba prevezeni su u bolnicu u kritičnom stanju.

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar