Ponovo se uvodi fizičko kažnjavanje učenika i to na zahtjev roditelja

Svijet 26. avg 202221:26
Izvor: Pexels

Okrug Cassville u Missouriju u SAD-u odlučio je vratiti fizičko kažnjavanje u škole. Učenike će se moći kažnjavati udarcima drvenom palicom, a kažnjavanje će provoditi isključivo ravnatelj uz prisustvo svjedoka.

Novo pravilo je odobreno u lipnju, a roditelji koji žele da njihovo dijete bude fizički kažnjavano morat će potpisati odobrenje, prenosi The Guardian.

Kažnjavanje učenika u Cassvilleu ukinuto je 2001., ali će se sada vratiti na zahtjev roditelja koji su školskog nadzornika Merlyna Johnsona pitali zašto škola ne može fizički kažnjavati njihovu djecu. Među roditeljima je prošle godine provedena anketa koja je pokazala kako velik dio njih želi vratiti fizičko kažnjavanje u škole.

“Roditelji su se žalili kako ne žele da njihova djeca budu suspendirana. Htjeli su neku drugu opciju, a ovo je bila jedna od mogućih opcija prije nego dođe do suspenzije. Razgovarali smo s roditeljima i oni su tražili da razmislimo o tome”, rekao je Johnson.

Johnson je rekao da će “jedan ili dva” zamaha palicom biti namijenjen mlađim učenicima i do tri zamaha za starije učenike.

Vrhovni sud SAD-a presudio je da je tjelesno kažnjavanje u školama ustavno i prepustio državama da samostalno odluče hoće li ga provoditi. Trenutno postoji 19 država diljem SAD-a u kojima je još uvijek dopušteno tjelesno kažnjavanje. Većina država koje to dopuštaju nalaze se na jugu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar