Putin odlikovao majku Kadirova, on se pohvalio uspjehom sinova u Ukrajini

Svijet 20. okt 202222:153 komentara
ALEXEY DRUZHININ / RIA NOVOSTI / AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao je Ordenom časti majku lidera Čečenije Ramzana Kadirova, Aimani Kadirov, za aktivan društveni rad, javlja Ria Novosti.

“Za aktivan društveni rad dodijeliti Orden časti Kadirovoj Aimani, predsjednici Regionalnog javnog fonda koji nosi ime heroja Rusije Ahmata Kadirova”, navodi se u odluci.

Kadirov o uspjehu svojih sinova u Ukrajini

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su njegovi sinovi Ahmat, Eli i Adem, zajedno sa drugim čečenskim borcima, zarobili šest ukrajinskih vojnika.

“Dok su bili na frontu, Ahmat, Eli i Adem Kadirov stigli su na lokaciju bataljona Zapad-Ahmat Ministarstva odbrane RF. Zajedno sa borcima učestvovali su u specijalnoj operaciji uklanjanja neprijateljskog utvrđenog područja. Kao rezultat, zauzet je još jedan položaj, zarobljen je neprijateljski odred i šest ukrajinskih vojnika. Na našoj strani nema žrtava. Prema riječima Rustama Agueva, načelnika odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije za Kurčalojevski okrug, unuci Akhmata Kadirova u borbi su djelovali hrabro, smireno, odlučno i dali značajan doprinos uspjehu specijalne operacije”, pohvalio se šef Čečenske Republike na svom Telegram kanalu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar